ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το πλεόνασμα έγινε με βάρβαρες πολιτικές, αλλά πρέπει να μοιραστεί»

«Το πλεόνασμα έγινε με βάρβαρες πολιτικές, αλλά πρέπει να μοιραστεί»

Την ανάγκη να μοιραστεί το πρωτογενές πλεόνασμα στις κοινωνικές ομάδες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε με βάρβαρες πολιτικές, αλλά εν πάσει περιπτώσει υπάρχει και πρέπει να μοιραστεί» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα που χύνονται στην Ευρώπη για την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, λόγω των πολιτικών που ασκούνται, φέροντας για παράδειγμα τις πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα για εφαρμογή πολιτικών.

«Τι σχέση έχει πχ η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τις διεθνείς υποχρεώσεις τις χώρας; Με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης;» αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος, πάντως, δεν συμμερίζεται την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει διεθνείς υποχρεώσεις και η μονομερής διαγραφή του χρέους θα οδηγούσε σε χρεοκοπία.

«Μακάρι να μπορούσε να γίνει διαγραφή, αλλά είναι διεθνής υποχρέωση. Για αυτό εμείς είμαστε υπέρ της συστηματικής διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για το χρέος» συνέχισε.

Για τα θέματα των περιφερειακών εκλογών, είπε ότι το κόμμα βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης διαφόρων εκδοχών, τόσο για την περιφέρεια Αττικής, όσο και για δήμους, όπως πχ τον Πειραιά.

«Εντός των ημερών θα υπάρξουν αποφάσεις» τόνισε χωρίς να μπει σε ονοματολογία.

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Στόχος μας η αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας

Φ. Κουβέλης: Στηρίζουμε αυτόνομα τον Μ. Σουλτς

Φ. Κουβέλης: Ο προοδευτικός πόλος θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές

ΔΗΜΑΡ: Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς έχει μνήμη και κρίση