ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεγάλη η ύφεση και το 2014-Ο Τσίπρας μπορεί να πετύχει την ανατροπή»

«Μεγάλη η ύφεση και το 2014-Ο Τσίπρας μπορεί να πετύχει την ανατροπή»

Υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανάτροπη, την οποία μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να κάνει υπερβάσεις, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, μίλησε στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, εκφράζοντας μάλιστα την απαισιοδοξία της για την ύφεση, που θεωρεί, ότι θα είναι μεγάλη και το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερθείσα στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, η κ. Κατσέλη υποστήριξε: «Δεν νομίζω ότι διαπραγματεύονται αυτά που πρέπει να διαπραγματευτούν. Η διαπραγμάτευση γίνεται για την τελευταία δόση ή όπως πάντα είναι το κινέζικο μαρτύριο και δεν γίνεται γι' αυτό που θα έπρεπε να γίνεται η συζήτηση, δηλαδή πώς θα βγει η οικονομία από αυτό το τέλμα, πώς θα υπάρξει μια πραγματική, ουσιαστική ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τις δόσεις ενός χρέους που είναι δυσβάσταχτο και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και πιο είναι το μείγμα πολιτικής που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και στην ελληνική Οικονομία να πάρει τα πάνω της. Διότι με την πολιτική αυτή, η οποία δεν θα αλλάξει μετά τις ευρωεκλογές, εκτός αν υπάρξουν οι πολιτικές εξελίξεις, η ύφεση θα συνεχίζεται. Και εγώ δεν είμαι αισιόδοξη για το 2014, η ύφεση θα είναι και το 2014 μεγάλη. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανατροπή».

katseli1

Κληθείσα να απαντήσει εάν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πετύχει αυτή την ανατροπή, η κ. Κατσέλη δήλωσε: «Νομίζω ότι μπορεί, αλλά πρέπει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ τις δικές του υπερβάσεις, το δικό του άνοιγμα και να υπάρχει μια συστράτευση, ένα μέτωπο, ένα ευρύτερο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα στηρίξουν με τους καλύτερους εκπροσώπους που έχουν αυτή την διαπραγμάτευση. Διότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος μπροστά, χρειάζεται συστράτευση των πιο ικανών στον τόπο μας και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές».

Πηγή: e-saloniki.gr