ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριαντάφυλλος: Το ΟΧΙ στην Χ.Α. είναι ΟΧΙ στο νεοναζισμό και το φόβο

Τριαντάφυλλος: Το ΟΧΙ στην Χ.Α. είναι ΟΧΙ στο νεοναζισμό και το φόβο

Υπέρ της άρσης ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής τάχθηκε σήμερα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Βουλευτής Χίου και Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ σε θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ή υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα. Από τη μελέτη των προσκομισθέντων στοιχείων προκύπτει πλήθος εγκληματικών πράξεων και εκφοβιστικών μεθόδων, που απέχουν πολύ από το σκοπό και τις δραστηριότητες ενός πολιτικού κόμματος. Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, στην τοποθέτησή του, υπερθεμάτισε για την άρση της ασυλίας, προκειμένου να διερευνηθεί εις βάθος η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι:

«Οι πράξεις που περιγράφονται στην Αίτηση των Ανακριτριών προς τη Βουλή για άρση ασυλίας είναι πραγματικά ανατριχιαστικές, πέρα από κάθε όριο και λογική. Η εγκαθίδρυση του φόβου, ως μέθοδος επιβολής νεοναζιστικών νοοτροπιών και εγκληματικών πρακτικών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δεν θα επιτρέψουμε οι περιγραφόμενες ειδεχθείς εγκληματικές πράξεις να μείνουν αδιερεύνητες υπό τον μανδύα της κοινοβουλευτικής ασυλίας. Η απόδοση δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τα θύματα της Χρυσής Αυγής, αλλά αποτελεί θεσμική απάντηση της Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Ήρθη η ασυλία και των Κασιδιάρη-Κούζηλου

Ήρθη η ασυλία των Ελ. Ζαρούλια και Μ. Αρβανίτη