ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Γεροντόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες Ευρωεκλογές

Α.Γεροντόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες Ευρωεκλογές

Την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την πρώτη θέση στις ερχόμενες Ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει όχι μόνο αυτές αλλά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ.Γεροντόπουλος μίλησε τόσο για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όσο και για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.

Δεν με πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το πρώτο που νομίζω ότι χρειάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να τα βρουν μεταξύ τους τα στελέχη. Έχουν μια θολή πολιτική και γι' αυτό δεν πείθουν. Έχω την εντύπωση ότι εξακολουθούν και συμπεριφέρονται σαν κόμμα του 3%».

Δεν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εκλογική αναμέτρηση

«Θεωρώ ότι σε μια περίοδο οξείας κρίσεως, το 20% δεν είναι επιτυχία. Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν καμιά από τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Έχω την ευθύνη των ΜΚΟ

«Εχω την ευθύνη των ΜΚΟ και επί δικών μου ημερών μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχει υπογραφεί για να δοθεί ούτε ένα σεντ. Υπάρχουν 198 προγράμματα στο υπουργείο μας. Επί Αβραμόπουλου δόθηκε εντολή για έλεγχο ορκωτών λογιστών και το τελικό πόρισμα εστάλη στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή. Από τότε που ανέλαβα, τον Ιούνιο του 2013, ξεκίνησε ο έλεγχος των υπόλοιπων προγραμμάτων».

Η Τουρκία έχει προβλήματα με τους γείτονές της

«Οι γείτονές μας έχουν πέσει θύματα του μεγαλοϊδεατισμού τους. Όταν ανέλαβε ο Νταβούτογλου, έλεγε ότι δεν πρέπει να έχουμε προβλήματα στα σύνορά μας. Σήμερα η Τουρκία έχει προβλήματα με όλους τους γείτονές της».

Για το Κυπριακό

«Εξαρτάται από τι αξιώσεις θα προβάλλει η Τουρκία στο μέλλον. Προσώρας, εμείς θέλουμε μια λύση που να σέβεται τις αποφάσεις του OHE, με πρώτη την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί».

Η γνώμη του για το «Ποτάμι»

«Υπάρχουν ευγενείς φιλοδοξίες, αλλά για να συνεχίσει και να διατηρηθεί ένα κόμμα, πρέπει να έχει αρχές. Ασφαλώς ανανεώνει το πολιτικό σύστημα, αν και όταν ρωτήθηκα για τους "58", η απάντηση μου ήταν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανανέωση, όταν ο μέσος όρος ηλικίας των στελεχών είναι μεγαλύτερος από την ηλικία μου».