ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα

Βενιζέλος: Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα

«Εφόσον επήλθε συμφωνία σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα, εκπληρώνεται η βασική προϋπόθεση για την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στη σημερινή συμφωνία με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «τώρα είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα, αλλά υπάρχουν αυτοί που λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα που στεναχωριούνται όταν η Ελλάδα πηγαίνει καλά, που ενοχλούνται όταν βλέπουν μια αχτίδα φωτός, γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα αν δεν υπάρχει Μνημόνιο, κρίση, Τρόικα. Πρόκειται για αυτούς που οικοδόμησαν την ύπαρξη τους, αλλά και τον πολιτικό και κοινωνικό τους λόγο πάνω στην κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ακόμη ότι η σημερινή συμφωνία θα έπρεπε να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα και υπογράμμισε ότι σημασία έχει να γίνει αντιληπτό ότι το χρέος είναι βιώσιμο και απολύτως ειδική περίπτωση, καθώς το 80% κατέχεται από την ΕΚΤ, την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει υποστεί προσβολές και ταπεινώσεις και ο ελληνικός λαός πολύ μεγάλες θυσίες, αλλά τώρα είμαστε κοντά στο αποτέλεσμα εις πείσμα όσων επενδύουν στην καταστροφή.

Διαβάστε επίσης:

Πώς «κόπηκε» το πρωτογενές πλεόνασμα!

Τσίπρας: Σχεδιάζουν να μας φορέσουν νέο Μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές