ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου μετά τη συμφωνία με την τρόικα

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου μετά τη συμφωνία με την τρόικα

Τι θα συζητήσου οι δύο κυβερνητικοί εταίροι

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει σήμερα Τετάρτη στις 13:00 μετά το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι οικονομικές εξελίξεις, μία μόλις ημέρα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα και η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης των περίπου 11 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και ενστόλων με 500 εκατομμύρια από το πλεόνασμα, μείωση εισφορών για υπαλλήλους και εργοδότες, ενώ τα «αγκάθια» των ομαδικών απολύσεων και της κατάργησης των τριετιών που ζητούσε η τρόικα παραπέμπονται για συζήτηση σε επόμενη φάση.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι οι δανειστές έκαναν πίσω σε όλες τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε η κυβέρνηση.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητήσουν και το θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και η δημοσκοπική ψαλίδα ανοίγει επικίνδυνα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα μοιραστεί το πρωτογενές πλεόνασμα

Σαμαράς: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε προπύργιο σταθερότητας

Πώς «κόπηκε» το πρωτογενές πλεόνασμα!

«Χέρι» στο πρωτογενές πλεόνασμα βάζει η τρόικα