ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Όχημα ισχυρής ανάπτυξης ο Πειραιάς

Σαμαράς: Όχημα ισχυρής ανάπτυξης ο Πειραιάς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε σήμερα το παρών στην επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής ZTE Corporation και της θυγατρικής της Cosco, PCT (Piraeus Container Terminal), που εγκαινιάζει τη λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής στους χώρους της Cosco στον Πειραιά.

«Σε όχημα ισχυρής ανάπτυξης, ευρωπαϊκή πύλη και παγκόσμιο κόμβο εμπορίου έχει αναδειχτεί ο Πειραιάς», υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς.

«Σήμερα χαιρετίζουμε τη συμφωνία μεταξύ Cosco και zte που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Για την ανεργία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες, που πιστοποιούν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στο πρόεδρο της ZTE Hou Weigui, που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον Οκτώβριο, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ο δικός μου λόγος όπως και ο δικός του ήταν -όπως λέμε στην Ελλάδα- σπαθί. Τέτοιες επενδύσεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας που παραμένει το πρώτο θέμα στην ατζέντα αυτής της κυβέρνησης. Τετοιες κινήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επειχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα».

Ο Κινέζος πρέσβης, με τη σειρά του, διατύπωσε το όραμά του να υλοποιηθούν σύντομα και άλλες επενδύσεις άλλων κινεζικών επιχειρήσεων τόσο στον Πειραιά όσο και ευρύτερα στην περιοχή της Ελλάδας.

Οι πρώτες παρτίδες με τηλεπικοινωνιακό υλικό για 13 χωρες βρίσκεται ήδη εν πλω από την Κίνα για τον Πειραιά και αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

Παράλληλα με το κέντρο Logistics θα γίνει μέσα στο 2015 και ένα κέντρο επισκευών από την ZTE, που σημαίνει ότι η εταιρία θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα επισκευάζεται στην Ελλάδα και θα επαναπροωθείται στις χώρες. Το κέντρο αυτό προορίζεται να εξελιχθεί σε κέντρο συναρμολόγησης.

Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της ΖΤΕ προς 12 σημαντικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα σε: Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός – έκπληξη από τον Αντώνη Σαμαρά