ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φώς» στην παραλαβή των υποβρυχίων ρίχνει ο Δ. Αβραμόπουλος

«Φώς» στην παραλαβή των υποβρυχίων ρίχνει ο Δ. Αβραμόπουλος

«Ελπίδα» για τη διάσωση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποτελεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του υπουργείου Άμυνας και της αραβικής ιδιοκτησίας των ναυπηγείων για την παραχώρηση των τεσσάρων υπό κατασκευή υποβρυχίων στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο και αναλαμβάνει την ευθύνη αποπεράτωσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σήμερα ο υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος ενημερώνει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για την πολύ σημαντική συμφωνία που πέτυχε με τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ι. Σάφα επιλύοντας ένα πρόβλημα που χρόνιζε.

Παρών στην ενημέρωση θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει μέχρι σήμερα 2,7 δις ευρώ και αντί να έχει παραλάβει έως τώρα τέσσερα ολοκαίνουργια υποβρύχια τύπου 214 , έχει παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μόλις ένα!

Με τη συμφωνία αυτή, που πέτυχε ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος , τα τέσσερα υποβρύχια «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) πέρασαν πλέον στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το ΓΕΝ θα αναλάβει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν σε αυτά.

Το κόστος των εργασιών που απομένουν , όπως έχει επισημάνει ο Δ. Αβραμόπουλος , υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήρια στον Αβραμόπουλο για την παραλαβή 4 υποβρυχίων του ΠΝ

Αβραμόπουλος: Τέλος στο πρόβλημα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού