ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεργίου σε Μπουτάρη: Στοπ στο φλερτ με τους Σκοπιανούς

Στεργίου σε Μπουτάρη: Στοπ στο φλερτ με τους Σκοπιανούς

«Οι Θεσσαλονικείς δεν συμμερίζονται τις απόψεις σας για το ζήτημα της ονομασίας» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Στεργίου απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Να έχει ξεκάθαρη θέση για το όνομα των Σκοπίων κάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Στεργίου, τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Τις επόμενες ημέρες ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση για το όνομα των Σκοπίων. Όχι να κλείνει το μάτι στο γειτονικό κράτος και να θεωρείται από τους Σκοπιανούς σύμμαχός τους στην προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας. Κύριε Μπουτάρη σταματήστε το φλερτ με τους Σκοπιανούς. Οι Θεσσαλονικείς δεν συμμερίζονται τις απόψεις σας για το ζήτημα της ονομασίας. Για τις υπόλοιπες μέρες της θητείας σας σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και υψώστε ανάστημα απέναντι στις αλυτρωτικές πρακτικές της γειτονικής χώρας. Μην προσβάλλετε την ιστορία της πόλης και του θεσμού τον οποίο εκπροσωπείτε» ανέφερε χαρακτηριστικά o επικεφαλής της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών" Μάκης Στεργίου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιόργκι Ιβάνοφ δήλωσε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του δεν θα αποδεχθεί καμία τροποποίηση του Συντάγματος, προκειμένου να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ, χωρίς προηγουμένως να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό, ώστε να εκφρασθεί ο λαός.

Διαβάστε επίσης: Καλαφάτης: Δεν ήθελε και δεν μπορούσε ο κ. Μπουτάρης