ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Διαμαντοπούλου, η ΔΗΜ.ΑΡ και η Προεδρία της Δημοκρατίας...

H Διαμαντοπούλου, η ΔΗΜ.ΑΡ και η Προεδρία της Δημοκρατίας...

Τελικά η πολιτική γράφει καλύτερα σενάρια ακόμα κι από αυτά της ζωής και του κινηματογράφου. Ένα από αυτό είναι εκείνο που θέλει την Άννα Διαμαντοπούλου να επιστρέφει στην πολιτική δια της... ΔΗΜΑΡ. Η πρώην υπουργός που στις τελευταίες εκλογές υπέστη ένα κανονικότατο «ράπισμα» από τους πάλαι ποτέ ψηφοφόρους της, οι οποίοι αποδοκίμασαν την συμπεριφορά... Μαρίας Αντουανέτας που είχε επιδείξει με την μεγαλομανία της ως υπουργός Παιδείας, θέλει να κάνει ένα δυναμικό come back μέσα από την ηγεσία ενός κόμματος.

«Αναζητείται θέση αρχηγού κόμματος για κυρία, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ». Αν δεν ήταν αγγελια σε εφημερίδα θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν τίτλος σε εφημερίδα. Να διευκρινίσουμε βεβαίως ότι η πρώην υπουργός δεν σκέφτεται την ίδρυση κάποιου δικού της νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά αναζητεί κάτι έτοιμο για το οποίο, όσο η ίδια ήταν μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι, είχε βάλει όλα της τα δυνατά για να το δημιουργήσει. Διότι για τους καλά γνωρίζοντες, η ΔΗΜΑΡ δεν στήθηκε ξαφνικά ένα ωραίο πρωί από τον Κουβέλη επειδή ο τελευταίος τα έσπασε με την τότε ηγεσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Η ιστορία λέει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που μέσω του κομματικού της εκλεκτού και μετέπειτα εκπροσώπου τύπου του κόμματος που ακούει στο όνομα Ανδρέας Παπαδόπουλος, άρχισε να καλλιεργεί την ιδέα της δημιουργίας ενός πολιτικού σχηματισμού που- σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς τότε- θα έμπαινε «σφήνα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, οι τότε σχεδιασμοί της Διαμαντοπούλου κάθε άλλο παρά άδολοι ήταν, καθώς πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της η ΔΗΜΑΡ ήταν γι' αυτήν ένα «πολιτικό καταφύγιο» το οποίο ό,τι και να γινόταν θα της εξασφάλιζε μία θέση. Επειδή όμως η Διαμαντοπούλου- για όσους την γνωρίζουν- δεν θα έκανε καμία πολιτική κίνηση χωρίς να συνεπάγεται από πίσω κάποιο πολιτικό ωφέλημα για την ίδια, η ιδέα της μεταπήδησής της στην ΔΗΜΑΡ το προηγούμενο διάστημα είχε σκαλώσει στο γεγονός ότι η ίδια επιθυμούσε να προταθεί από τον Κουβέλη να αναλάβει υπουργικό θώκο την περίοδο που η ΔΗΜΑΡ μετείχε στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε, είχε ως αποτέλεσμα η Διαμαντοπούλου να αποστασιοποιηθεί από το όλο εγχείρημα. Σήμερα όμως που οι διεργασίες για να την ανάδειξη νέου προέδρου Δημοκρατίας εντείνονται, και το όνομα του Κουβέλη συνεχίζει να παίζει με ένταση, όλοι παίρνουν θέσεις μάχης για την επόμενη μέρα. Ανάμεσα σε αυτούς και η Άννα Διαμαντοπούλου που- όπως λένε οι πληροφορίες- έχει εντατικοποιήσει τις επαφές της με στελέχη που θα μπορούσαν να εγγυηθούν για την ίδια έναν ηγετικό ρόλο στην ΔΗΜΑΡ ή ενδεχομένως- όπως λένε- σε κάποιον άλλον πολιτικό μετασχηματισμό της ΔΗΜΑΡ που θα μπορούσε να προκύψει ως απόρροια πολιτικών και εκλογικών εξελίξεων.

Το συμπέρασμα πάντως απ' όλα αυτά είναι ότι πολιτικοί, όπως οι Διαμαντοπούλου και πολλοί άλλοι, που ο λαός τους γύρισε την πλάτη, επιμένουν σήμερα να έχουν βλέψεις να διαφεντέψουν τα πολιτικά πράγματα στην χώρα. Και αυτό από μόνο του είναι αν όχι εξωφρενικό, σίγουρα απογοητευτικό...

Διαβάστε επίσης:

Εκδήλωση του «δικτύου» της Διαμαντοπούλου με τον Χ. Σβόμποντα

Α. Διαμαντοπούλου: Δεν με εκφράζει το ΠΑΣΟΚ