ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλογο με το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητά η ΠΝΟ

Διάλογο με το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητά η ΠΝΟ

Διάλογο με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν η απλήρωτη εργασία στα πληρώματα αλλά και τα οξυμένα προβλήματα στο ακτοπλοϊκό δίκτυο, ζητάει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).


Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, συγκέντρωση όλων των πληρωμάτων της NEL LINES, στις 8:00, έξω από το πλοίο «European Express». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επίσης, με σημερινή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία ζητάει συνάντηση με τον υπουργό.
Κλιμάκιο της ΠΝΟ πραγματοποίησε και σήμερα ελέγχους για οφειλές δεδουλευμένων στα πληρώματα πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στα πλοία «Πρέβελης», «European Express» και «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Το πλήρωμα του «European Express» της NEL, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά για Σύρο- Εύδηλο- Άγιο Κήρυκο- Φούρνους- Καρλόβασι- Βαθύ- Χίο- Μυτιλήνη- Λήμνο- Καβάλα και επιστροφή, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και επίσχεσης εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «BLUE STAR ΙΤΗΑΚΙ» το οποίο αναχωρεί στις 7:30 από Πειραιά για Σύρο- Τήνο- Μύκονο, θα συνεχίσει για Εύδηλο- Καρλόβασι και επιστροφή, προκειμένου να εξυπηρετήσει και επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα με το πλοίο «European Express».

Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν, ήδη, μεριμνήσει για την κάλυψη της γραμμής που αφορά το νησί της Λήμνου.

Πηγές από την Ακτή Μιαούλη ανέφεραν ότι στελέχη της ΝΕL είχαν συνάντηση με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να βρεθεί λύση στο προβλήματα της ρευστότητας, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης στην οποία προχώρησε η ακτοπλοϊκή εταιρεία και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Αβραντίνης, έχει θέσει στη διάθεση των μετόχων αλλά και της τράπεζας την παραίτησή του και αναμένει επίσημη απάντηση.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των εταιρειών των πλοίων «Πρέβελης» και «Βιτσέντζος Κορνάρος» σε συνομιλία που είχαν με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, υποσχέθηκαν ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων στα πληρώματα θα έχει πληρωθεί έως το Πάσχα, με πλήρη εξόφληση το τέλος Μαΐου. Έτσι, τα απογευματινά δρομολόγια και των δύο πλοίων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Μπλόκα της ΠΝΟ στα λιμάνια για τους απλήρωτους ναυτικούς

Δένουν τα πλοία στα λιμάνια