ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ

«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ

-Βενιζέλος σε Απόστολο Κακλαμάνη: «Είσαι π@@γερος»

-Έχασε την υπομονή του και άρχισε τα γαλλικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

-Μαλλιά κουβάρια και με τον ΓΑΠ

Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ αφού είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος αδυνατεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Το αποκορύφωμα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν στη χθεσινή ψηφοφορία όπου λοξοδρόμησαν από την γραμμή του κόμματος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης (που ψήφισε «παρών» στο δεύτερο άρθρο) και ο Γιώργος Παπανδρέου που ψήφισε όχι στο δεύτερο άρθρο.

Το «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη ήρθε λίγα λεπτά μετά την καταψήφιση και των δύο άρθρων από τον γαλάζιο βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη. Αμέσως μετά ο Βενιζέλος όπως ισχυρίζονται αυτήκοοι μάρτυρες σε ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να βρίζει θεούς και δαίμονες. Μάλιστα πλησίασε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και του είπε: «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματός σου».

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος έχασε την ψυχραιμία του διότι όπως ισχυρίζονται ο Απόστολος Κακλαμάνης σε όλες τις «κλειστές» συσκέψεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο και ουσιαστικά με την στάση του στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής αιφνιδίασε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι πόρτες έκλεισαν και οι δυο άνδρες άρχισαν τα «γαλλικά». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνδρες της προσωπικής τους φρουράς απομάκρυναν τους δημοσιογράφους από το γραφείο για να μην ακούει κανείς τον εξάψαλμο του Βενιζέλου στον Παπανδρέου.

Όπως σας αποκάλυψε εγκαίρως το newsbomb.gr ο Βενιζέλος ήταν έτοιμος να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό. Όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά

Διαγραφή του ΓΑΠ ήθελε ο Βενιζέλος!

Βενιζέλος: «Nτροπή» η στάση του Κακλαμάνη και του Παπανδρέου

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο