ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαϊκάλης: Τα στοιχεία της Eurostat διαψεύδουν ξανά την κυβέρνηση

Χαϊκάλης: Τα στοιχεία της Eurostat διαψεύδουν ξανά την κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης σε δήλωσή του τόνισε ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Eurostat «για άλλη μια φορά διαψεύδουν πανηγυρικά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά για ανάκαμψη της οικονομίας και επερχόμενη ανάπτυξη.

Τον Δεκέμβριο του 2013, η συνολική ανεργία ανήλθε στην Ελλάδα στο 27,5%, χωρίς βέβαια να υπολογίζονται οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ανεξάρτητα αυτοαπασχολούμενοι συμπολίτες μας που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση».

Όπως είπε ο κ. Χαϊκάλης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους και στις γυναίκες, ενώ προσέθεσε πως «όπως φαίνεται οι περικοπές των μισθών, οι συνεχώς αυξανόμενες απολύσεις εργαζομένων δεν αποτελούν “επαρκή κίνητρα” για τους εταίρους για να μπει η χώρα μας σε τροχιά ανάκαμψης».

Τέλος είπε ότι το κόμμα του έχει «ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα μας οδηγήσουν στην επανένταξή μας στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα δυνατά όπλα που διαθέτουμε». Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, τα όπλα αυτά είναι «ο πολιτισμός μας, ο τουρισμός και η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων».

Διαβάστε επίσης:

Χαϊκάλης: Ανακοίνωσε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Αττικής

Χαϊκάλης: «Οι μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες πέφτουν στο κενό»