ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καιροσκοπική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Καιροσκοπική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση

Για καιροσκοπική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την «αδελφική» συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη και παράλληλα καλεί τον κ. Σαμαρά και τους υπουργούς Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου «να δώσουν εξηγήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η "αδελφική" συνομιλία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης -και κατά δήλωσή του "αντικομουνιστή"- κ. Μπαλτάκου με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης».

Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού». Μια κυβέρνηση, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η ΧΑ στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της "καρφώνουν" τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες».

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Αυτήν τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ.κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τον γιό του Μπαλτάκου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

Χαρ. Αθανασίου: Καμία παρέμβασή μου στη Δικαιοσύνη

Σαμαράς: Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Π. Μπαλτάκος

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αρκετή η παραίτηση Μπαλτάκου

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ζητά ο Πάνος Καμμένος

Διάλογος - φωτιά «καίει» την κυβέρνηση! (vid)

ΠΑΣΟΚ: Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο

Μείζον θέμα για την κυβέρνηση από τις παραδοχές Μπαλτάκου

Σαχινίδης: Οι θεσμοί δεν λειτουργούν