Κεδίκογλου: Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού

Newsroom Newsroom

Κεδίκογλου: Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την εισβολή και επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και όλες τις πλευρές της πανεπιστημιακής κοινότητας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε τα εν λόγω επεισόδια αποκρουστικά και είπε ότι είναι απολύτως καταδικαστέα και φυσικά αντιβαίνουν τους νόμους του κράτους.

Η Πολιτεία, τόνισε, δεν μπορεί και δεν ανέχεται κουκουλοφόρους να εισβάλουν σε πανεπιστήμια, να χρησιμοποιούν βία, να χτυπούν φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να καταστρέφεται δημόσια περιουσία και να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού.

«Δεν νοείται καμία ασυλία για οποιονδήποτε προβαίνει σε έκνομες πράξεις μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού, τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν εξαίρεση, και η εφαρμογή τους εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και γενικά οι χώροι της Παιδείας πρέπει να είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι χώροι δράσης ομάδων βίας και παράνομων πράξεων.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάζει την επίθεση η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επεισόδια με τραυματίες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved