ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στην Αθήνα

Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στην Αθήνα

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο η άτυπη Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»), στην οποία θα προεδρεύσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση της πρώτης ημέρας, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών – μελών της Ε.Ε. θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στη Νότια και Ανατολική Γειτονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στην κατάσταση στην Ουκρανία και τη Συρία, καθώς και στις σχέσεις της Ένωσης με τους στρατηγικούς της εταίρους.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Gymnich, το Σάββατο 5 Απριλίου, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τους ομολόγους τους των υποψηφίων προς ένταξη στην Ε.Ε. χωρών.

Μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου «Gymnich» και περί ώρα 12:15 μ.μ., ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Catherine Ashton, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Η Ελλάδα πέρασε σε νέα φάση