ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών: Αναγκαία η άμεση προσφυγή στις κάλπες

Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών: Αναγκαία η άμεση προσφυγή στις κάλπες

Μετά την χθεσινή επίθεση κατά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη για το σχόλιο στο Twitter ότι «Οι χρυσαυγίτες της ΝΔ έδειραν τους χρυσαυγίτες της ΧΑ», το «Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών» με σημερινή του ανακοίνωση παίρνει θέση για ην υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο επικεφαλής του «Ρεύματος» κ. Δημήτρης Σακελλάρης αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού και ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε: το Μάη οι πολίτες εκτός από Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Ευρωβουλευτές να επιλέξουν σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές νέα δημοκρατική Κυβέρνηση, κλειδώνοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τη σημερινή δράκα ακροδεξιών και όλους τους συνοδοιπόρους τους», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Σακελλάρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το «Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών»:

H Κυβέρνηση Σαμαρά έχασε και το τελευταίο ίχνος πολιτικής νομιμοποίησης. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπαλτάκος, ο άνθρωπος που συντόνιζε το κυβερνητικό έργο και είχε τον τελευταίο λόγο πριν τον Πρωθυπουργό, αποδείχθηκε ο πιο στενός και άμεσος συνεργάτης και πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε ποιον είχε δίπλα του, πράγμα πολύ αμφίβολο από τη στιγμή που τον είχε επιλέξει για συνεργάτη από τα «πέτρινα» χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης, είναι πολλαπλά εκτεθειμένος.

Ο κ. Σαμαράς ας πάψει επιτέλους να κρύβεται. Σε οποιοδήποτε κράτος με νόμους και θεσμούς η Βουλή θα ερευνούσε άμεσα τις οποιεσδήποτε αναφορές (εν προκειμένω του Μπαλτάκου) για ευθεία ανάμειξη της εκτελεστικής εξουσίας στις δικαστικές υποθέσεις. Και οι κύριοι Δένδιας και Αθανασίου δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενόσω οι έρευνες αστυνομίας και δικαστικών λειτουργών για τη δράση της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, για τον απλούστατο λόγο ότι και οι δυο είναι υπόλογοι για κατάχρηση εξουσίας. Από ό,τι φαίνεται, όμως, ο Πρωθυπουργός τους καλύπτει! Κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα είτε γιατί δε θέλει να διαταράξει την κυβερνητική συνοχή, είτε γιατί βρίσκεται και ο ίδιος αναμεμειγμένος.

Η Ελλάδα, είναι και θέλουμε να παραμείνει, χώρα ελεύθερη και κράτος δικαίου. Ο Πρωθυπουργός της πλήρους υποτέλειας στους δανειστές και τα Μνημόνια προτιμά χώρα προτεκτοράτο.

Ο Πρωθυπουργός του εξευτελισμού του Κοινοβουλίου με τα κατεπείγοντα νομοσχέδια και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έχει υποτάξει πλήρως τη νομοθετική εξουσία στην εκτελεστική. Ο Πρωθυπουργός που το μέχρι χθες δεξί του χέρι τον καταγγέλλει για άμεσο και χωρίς στοιχεία επηρεασμό της δικαστικής εξουσίας θέλει να καθυποτάξει στη δική του εξουσία και τη δικαστική. Βασική αρχή στη Δημοκρατία μας είναι η διάκριση των εξουσιών, ακριβώς για να υπάρχει ισορροπία και μεταξύ τους έλεγχος.

Ο κύριος Πρωθυπουργός καταλύει την ουσία του Πολιτεύματος. Είναι επικίνδυνος για τον τόπο, έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες. Ο κ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος δεν έχουν την τσίπα και το ηθικό ανάστημα να φύγουν, οπότε είναι καθήκον όλων των δημοκρατών βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, που αποτελούν συντριπτική πλειοψηφία, να σταματήσουν το βιασμό της Δημοκρατίας.

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε: το Μάη οι πολίτες εκτός από Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Ευρωβουλευτές να επιλέξουν σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές νέα δημοκρατική Κυβέρνηση, κλειδώνοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τη σημερινή δράκα ακροδεξιών και όλους τους συνοδοιπόρους τους.

Διαβάστε επίσης:

Το «Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών» τα «έψαλε» στον Ν. Ανδρουλάκη

Ν. Ανδρουλάκης: Οι χρυσαυγίτες της ΝΔ έδειραν τους χρυσαυγίτες της ΧΑ

Διεθνές… ναι, Δίκαιο… όχι