ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί η Μπιρμπίλη: Δεν τα βγάζω στο Ναϊρόμπι με 141.000 δολάρια

Προκαλεί η Μπιρμπίλη: Δεν τα βγάζω στο Ναϊρόμπι με 141.000 δολάρια

Για την αδυναμία της να ενταχθεί στον τρόπο ζωής του Ναϊρόμπι μίλησε η Τίνα Μπιρμπίλη.

Το «μηδαμινό» εισόδημά της δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο. Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου ζει πλέον στο Ναϊρόμπι μαζί με την μητέρα της και τον γιο της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», εργάζεται στο γραφείο του ΟΗΕ στην περιοχή ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του.

Η κυρία Μπιρμπίλη έχει νοικιάσει ένα μεγάλο σπίτι στη περιοχή Hill View Estate, σε μια περιοχή που επιλέγουν για να μείνουν κυρίως Ινδοί επιχειρηματίες. Τα ενοίκια εκεί ξεκινούν από 2.500 ευρώ το τετραγωνικό και ανεβαίνουν ανάλογα με τις ανέσεις που προσφέρει η κάθε κατοικία, ενώ αναγκάζεται να δαπανά ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τη φύλαξη τόσο του σπιτιού της, όσο και την προσωπική της, καθώς η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα της Κένυας χτυπάει κόκκινο.

«Παίρνω μισθό που μου προσφέρει μια σχετική άνεση, (141.227 δολάρια το χρόνο) όμως, όπως προανέφερα, δίνω πολλά τόσο στο σπίτι όσο και για την ασφάλειά μας. Από την άλλη, είμαι ενθουσιασμένη και με το περιβάλλον της εργασίας μου, και με τα καθήκοντά μου. Συμβαίνουν σπουδαία πράγματα εδώ, παίρνονται μεγάλες αποφάσεις και εγώ είμαι παρούσα σε όλα αυτά. Αποκτώ σημαντικές εμπειρίες» αναφέρει η ίδια στην εφημερίδα.

Όπως λέει και η κα. Μπιρμπίλη, η ζωή στο Ναϊρόμπι είναι δύσκολη, καθώς για τους «μουζόνγκο» (έτσι αποκαλούν εκεί τους ξένους) οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες και πάντα σε μέρη όπου υπάρχει ασφάλεια.«Από την πρώτη μέρα που ήρθα πήρα οδηγίες για το που μπορώ και δεν μπορώ να κυκλοφορώ. Για παράδειγμα, μας συστήνουν να αποφεύγουμε τα μέρη όπου συνωστίζεται ο κόσμος τα πρωινά του Σαββάτου και τις ώρες αιχμής. Στην Ευρώπη έχεις τον δημόσιο χώρο ως χώρο ζωής. Στο Ναϊρόμπι ισχύει το αντίστροφο. Ο ιδιωτικός σου χώρος είναι αυτός μέσα στον οποίο καλείσαι να ζήσεις και όχι ο δημόσιος» προσθέτει η πρώην υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Ποσό – «ρεκόρ» για να μετακομίσει η Τίνα από το Παρίσι

Ρoή Ειδήσεων