Στη Δικαιοσύνη η «κατάρρευση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών»

Newsroom Newsroom

Στη Δικαιοσύνη η «κατάρρευση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών»

Στη Δικαιοσύνη είναι έτοιμη να προσφύγει η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή αποφεύγουν να απαντήσουν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την «κατάρρευση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών».

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η θητεία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν έχει ανανεωθεί ούτε έχουν οριστεί νέα μέλη, με ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Οι θάνατοι από τη γρίπη έχουν ξεπεράσει τους 120, με την πλειοψηφία των θυμάτων να μην είχε εμβολιαστεί με το ειδικό αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ όπως καταγγέλλει η κ. Χρυσοβελώνη μόνο στη Μαγνησία 300 παιδιά έχουν μείνει χωρίς αντιφυματικά εμβόλια.

Επίσης, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι χιλιάδες παιδιά άπορων και ανασφάλιστων γονέων σε όλη την Ελλάδα παρέμεναν ανεμβολίαστα, με χαρακτηριστική την περίπτωση του ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) της Πάτρας. Γονείς κατήγγελλαν ότι το ΙΑΚ της αχαϊκής πρωτεύουσας δεν διαθέτει τα υποχρεωτικά εμβόλια για να καλύψει τον ανασφάλιστο και άπορο πληθυσμό, καθώς το υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει στην αντίστοιχη προμήθεια για τον δωρεάν εμβολιασμό. Επίσης, κάθε μέρα κλείνονταν δεκάδες ραντεβού, παιδιά με τους γονείς τους προσέρχονταν στο πρώην ΠΙΚΠΑ της Πάτρας, όμως αν δεν είχαν να πληρώσουν για το εμβόλιο, έφευγαν χωρίς να εμβολιαστούν.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει καταθέσει 6 σχετικές ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας και την αρμόδια υφυπουργό. Ωστόσο, καμία δεν έχει απαντηθεί με τον κ. Γεωργιάδη και την κ. Μακρή να επικαλούνται κωλύματα την τελευταία στιγμή.

Μετά και την τελευταία αναβολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει απαντήσεις, η κ. Χρυσοβελώνη είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αποστέλλοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν τη Μαγνησία. «Από τη στιγμή που δεν δουλεύει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί πλέον θα είναι από τον δικαστικό έλεγχο. Και εκεί όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τονίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εδώ και 7 μήνες!

ΙΣΑ: «Χωρίς εμβόλια φέτος η Ελλάδα, ουδεμία μέριμνα για την πρόληψη»

Αφήνονται χιλιάδες παιδιά χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved