ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν άλλους 8 για το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν άλλους 8 για το ευρωψηφοδέλτιο

Οκτώ θέσεις μένουν να καλυφθούν στην ευρωλίστα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η 5μελής Επιτροπή, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη θα συνεδριάσει η γραμματεία, στην οποία θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν οι περισσότερες.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός καθώς η ανακοίνωση ορισμένων υποψηφίων προκάλεσε αναταράξεις.

Η Αριστερή Πλατφόρμα διαφώνησε με κάποιες από τις υποψηφιότητες των συνεργαζόμενων με το κόμμα τους .Οι αντιδράσεις αφορούσαν την υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη αλλά και της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνης Ζορμπά και του Πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Τσουκαλά. Για τους δυο τελευταίους οι ενστάσεις αφορούσαν την συμπόρευση τους στο παρελθόν με τον Κώστα Σημίτη ενώ παρ όμοιες αντιδράσεις υπήρξαν και για τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις υποψηφιότητες των οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα. Ο τελευταίος είναι πρόταση της ΑΝΑΣΑ και τον στηρίζει και η Αριστερή Πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ονόματα όπως του Γ.Βαρουφάκη, του Κρ. Αρσένη και του Κ. Λαπαβίτσα θα έλθουν και πάλι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ των πτερύγων του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για διαπραγματευτικούς λόγους είτε για να γίνει συζήτηση επί της ουσίας.

Σε εκκρεμότητα τελεί το θέμα του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου, ενώ υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, είτε από το κόμμα είτε αναγνωρίσιμες προσωπικότητες.

Διαβάστε επίσης:

Εσωκομματικά μηνύματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί έχει «κολλήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ