ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα επίκαιρος ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία

ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα επίκαιρος ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία

Την άποψη ότι και σήμερα η Δημοκρατία είναι αντιμέτωπη με μια ολομέτωπη επίθεση εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967.

«47 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι-ες με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό , την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Τη δημοκρατία που πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού. Τιμούμε τα μέλη και στελέχη της Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και όλους τους αγωνιστές της δημοκρατίας, που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αγώνες τους μας δίνουν δύναμη και σήμερα. Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για το σοσιαλισμό» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και βγαίνει από την κρίση

Μήνυμα Παπούλια για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Ρoή Ειδήσεων