ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Συμφωνώ με τον Ν. Δήμου - Να ανάψουν το Άγιο φως με σπίρτα

Πάγκαλος: Συμφωνώ με τον Ν. Δήμου - Να ανάψουν το Άγιο φως με σπίρτα

«Οι πιστοί θέλουν σόου» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Ευκαιρία για να προκαλέσει βρήκε ξανά ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Δήμου για το Άγιο Φως.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έπρεπε να εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του τον Νίκο Δήμου σημειώνοντας ωστόσο πως δεν διαφωνεί με τις απόψεις του κ. Δήμου για το Άγιο Φως.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο κ. Δήμου ένα εξαιρετικός διανοούμενος, ο οποίος, όμως, μπορεί να δημιουργήσει αντιθέσεις με αυτά που γράφει, καθώς κάποιοι τα δέχονται και κάποιοι όχι, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο είναι και «παραδοξολόγος».

Αναφερόμενος, όμως, στο Άγιο Φως δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα με τη χριστιανική πίστη του Πάσχα ή με τους Έλληνες ορθοδόξους εάν δεν μεταφερθεί το Άγιο Φως και το ανάψει κάθε παπάς στο ιερό του με ένα τσακμάκι ή σπίρτα. Έτσι νομίζω. Διότι το φως το μεταφερόμενο και οι παρατάξεις στο αεροδρόμιο δεν είναι παραδόσεις της χριστιανικής πίστης και αν το πιστεύει κάποιος αυτό, ας βγει να μου το πει».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο θα ήταν καλύτερα να «δώσουμε χρήματα για να ενισχύσουμε τα συσσίτια ή ακόμη και αυτά που πάει να κάνει η κυβέρνηση με τους αστέγους, για να ξεφύγουμε από την αθλιότητα, δεν θα ήταν πιο χριστιανικό αυτό; Οι πιστοί, όμως, θέλουν σόου! Έτσι δεν είναι; Θεωρώ λοιπόν ότι ο Δήμου έχει δίκιο όχι μόνο σ’ αυτό, αλλά σχεδόν σε όλα όσα λέει, αλλά είναι άκαιρο να βγει και να το πει ως υποψήφιος ενός κόμματος που κατεβαίνει στις εκλογές σε συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο».

Διαβάστε επίσης:

Οι Κρητικοί ξεσηκώθηκαν εναντίον του Πάγκαλου

Πάγκαλος: Έτσι μου 'ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά στις Ευρωεκλογές

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω «Ποτάμι»