ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον Αλβανό Πρωθυπουργό

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον Αλβανό Πρωθυπουργό

«Η επίσκεψη του κ. Μεϊμαράκη ενισχύει τις γέφυρες της περιφερειακής συνεργασίας και των κοινών σχεδίων ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της περιοχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ο κ. Ράμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ατζέντας της Αλβανίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, τόνισε ότι ένας από τους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, είναι η Αλβανία μέχρι τον Ιούνιο να λάβει μια θετική απάντηση για την παροχή του καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε θέματα περιφερειακών εξελίξεων, και τονίστηκε ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, εξυπηρετεί την ευημερία τους, καθώς και τη διατήρηση και ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο κ. Μεϊμαράκης συμμετείχε στη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων των χωρών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής - Ιονίου, την προεδρία της οποίας από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έχει η Αλβανία.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη του προέδρου της Βουλής στα Τίρανα