ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Καλαντζάκου: Με ευρωπαϊκό πρόσημο οι λύσεις των προβλημάτων

Ι. Καλαντζάκου: Με ευρωπαϊκό πρόσημο οι λύσεις των προβλημάτων

Τετραήμερη περιοδεία στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Πρεβέζης, Ιωαννίνων και Αχαΐας πραγματοποίησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η κα Καλαντζάκου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες, διοικήσεις και μέλη επιμελητηρίων, επαγγελματικών ενώσεων και τοπικών κομματικών οργανώσεων για το πολιτικό διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών και τη βαρύνουσα σημασία τους για τις τοπικές κοινωνίες και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ειδικότερα:
• Την Παρασκευή 25 Απριλίου, επισκεπτόμενη το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και πραγματοποίησε ομιλία στους τοπικούς παραγωγικούς φορείς. Αναφερόμενη στις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού δήλωσε: «Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί από μόνη της ένα στοίχημα. Με διασπορά του πληθυσμού σε μείζονα αστικά και ημιαστικά κέντρα, αυτοδυναμία του πρωτογενή τομέα της, έξοδο στη θάλασσα και πλείστες τουριστικές προοπτικές από το φυσικό κάλλος και την ιστορική της διαδρομή, μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα περιφερειακής ανάπτυξης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

• Το Σάββατο 26 Απριλίου, μιλώντας σε μέλη του κόμματος στη Λευκάδα τόνισε: «Η Λευκάδα έχει αστείρευτες προοπτικές ανάδειξης σε τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας, που πρέπει και μπορούν να αξιοποιηθούν με εθνικό σχέδιο τουριστικής πολιτικής το οποίο θα αντιμετωπίζει το Ιόνιο ως "γέφυρα" επικοινωνίας με την Ευρώπη».

Την ίδια ημέρα, σε ομιλία της στην τοπική οργάνωση της Πρέβεζας ανέφερε: «Η Πρέβεζα έχει δυστυχώς υποστεί τις επώδυνες συνέπειες των πολιτικών εκείνων που ευθύνονται για την κατάταξη της Ηπείρου ως μιας εκ των φτωχότερων περιφερειών της Ευρώπης. Πρέπει να αναλάβουμε εντοπισμένες δράσεις που θα την επαναφέρουν σε ρυθμούς ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ως εμπορικού και συγκοινωνιακού κόμβου όλης της Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στην καταπολέμηση της τοπικής ανεργίας και στην τόνωση της τοπικής παραγωγής».

• Την Κυριακή 27 Απριλίου, μετά από επίσκεψη στην Κόνιτσα και τον Δήμο Πωγωνίου, επισκέφθηκε τα Iωάννινα, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και πραγματοποίησε ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων όπου και τόνισε: «Τα Γιάννενα, με τη μακραίωνη ιστορία πολιτισμού και εθνικών αγώνων, έχουν και τη δική τους ξεχωριστή θέση στη θεσμική διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη Σύνοδο Κορυφής των ΥΠΕΞ του Μαρτίου του 1994 που φιλοξενήθηκε εδώ και οδήγησε στον ιστορικό συμβιβασμό για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στο Συμβούλιο της ΕΕ. Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε το κύρος της και να αναδείξουμε την πόλη και πάλι σε διεθνές κέντρο, ανατρέποντας τους δείκτες εκείνους που κατέτασσαν την Ήπειρο ως μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης».

• Τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στην Πάτρα, όπου και ολοκληρώθηκε η τετραήμερη περιοδεία, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ,Κατσανιώτη, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών Α.Ε. όπου αντάλλαξε απόψεις για τα διακρατικά αναπτυξιακά προγράμματα λιμένων και τέλος πραγματοποίησε ομιλία, στην οποία ανέφερε: «Η Πάτρα και όλη η Αχαΐα απαιτούν λύσεις, με πρώτη τη δημιουργία ενός εθνικού δρόμου ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα συνδέει την πρωτεύουσα με την τρίτη πόλη της χώρας και "πύλη εισόδου" τουριστικών και εμπορικών ροών από τη Δυτική Ευρώπη. Γνωρίζω επίσης και συμμερίζομαι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τα ζητήματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης, όπως και την ανησυχία για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Είναι προβλήματα που απαιτούν λύσεις, οι οποίες πρέπει και μπορούν να έχουν ευρωπαϊκό πρόσημο».

Από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Μαΐου, η υποψήφια Ευρωβουλευτής θα συμμετάσχει σε επίσκεψη κλιμακίου του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ στους νομούς Κορινθίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

πηγή βίντεο: prevezabest.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:

Ι. Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη: Λύσεις στην Ευρώπη,αποτελέσματα στην Ελλάδα

Συνεχή τα πλήγματα κατά των δικηγόρων

Συνδικαλισμός του αύριο...

Ιωάννα Καλαντζάκου: Ευθύνη να ΄σαι Δικηγόρος