ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλ. Νικολόπουλος για Βενιζέλο: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Ηλ. Νικολόπουλος για Βενιζέλο: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Τη θέση ότι ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε ο συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Νικολόπουλος.

Παράλληλα με γραπτή δήλωσή του απάντησε στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ευ.Βενιζέλο σημειώνοντας: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι καταπατώνται τα δικαιώματα των βουλευτών της οργάνωσης που βρίσκονται προφυλακισμένοι με την άρνηση της Βουλής να αποδεχθεί την ψήφο τους, έστω και εξ αποστάσεως.

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι αποτελεί «συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής», υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δεχθεί κρούση από την οργάνωση. Απέδωσε δε την επίθεση του ΠΑΣΟΚ στη δύσκολη θέση που, όπως είπε, βρίσκονται το κόμμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης, επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι εκτός του ότι συμφωνεί με την άποψή του ότι το Σύνταγμα δεν δίνει την δυνατότητα δικαστικής απαγόρευσης πολιτικού κόμματος, «καλύπτει» το φασιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ακόμα και για το μέλλον.