ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Από το ευρώ δεν έχει δικαίωμα κανείς να μας βγάλει (vid)

Καμμένος: Από το ευρώ δεν έχει δικαίωμα κανείς να μας βγάλει (vid)

Συνέντευξη στην εκπομπή «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» του Κρήτη TV με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη παραχώρησε ο προέδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος.

«Να διαχωρίσουμε τις δύο εκλογές. Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αφορούν τους τοπικούς πληθυσμούς. Και γι' αυτό βλέπουμε συγκλίσεις περίεργες. Οι πολίτες δεν εγκλωβίζονται πλέον σε ψηφοδέλτια που στέλνουν πολιτικό μήνυμα. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες που τα κόμματα δίνουν χρίσματα ή περνάνε μηνύματα πολιτικά. Οι πολίτες μπορούν να κάνουν καλύτερα μόνοι τους συγκλίσεις ή αποκλίσεις», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Και πρόσθεσε: «Οι εκλογές που είναι στις 25 Μαΐου έχουν ιδιαίτερη σημασία. Συνήθως οι ευρωεκλογές είναι κάποιες εκλογές που οι Έλληνες λένε «δεν πάω να ψηφίσω». Αυτή τη φορά δεν θα είναι έτσι γιατί έχουμε μεγάλες συγκλίσεις αυτών που συμβαίνουν στην Ελλάδα και αυτών που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Σε αυτή τη μάχη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε οι μόνοι που μιλάμε κατά του φεντεραλισμού ξεκάθαρα».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «πλέον οι δύο πολιτικοί πόλοι υπάρχουν μόνο κατ' όνομα που και αυτό αλλάζει. Άρα ουσιαστικά τα δύο μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης δεν υπάρχουν. Και οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ούτε συναισθηματικός δεσμός. Έχει τελειώσει η μεταπολίτευση. Τώρα γεννιέται κάτι το καινούργιο. Και υπάρχουν πόνοι της γέννας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στις πολιτικές που ακολουθεί η Ε.Ε. και έχουν αρνητικά αποτελέσματα, όπως είναι η «μάχη των μεταλλαγμένων», όπως είπε.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο σενάριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. «Εάν η Ευρώπη που θέλουνε είναι η Ευρώπη, η οποία θα καταπατά τις ευρωπαϊκές συνθήκες ας το κάνουμε. Ας μας πετάξουν έξω από το ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Από το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανένας. Το ευρώ το πλήρωσε ο ελληνικό λαός. Το πληρώνουμε κάθε μέρα με το ΦΠΑ. Το ευρώ το πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία πήγαν στην ΕΚΤ. Από το ευρώ δεν έχει δικαίωμα κανείς να μας βγάλει. Κι αν θέλει να μας βγάλει παράνομα θα πρέπει να αναλάβει και το κόστος. Δεν θα παραδώσουμε στο όνομα του ευρώ την εθνική κυριαρχία της χώρας και τη δυνατότητα του Έλληνα να επιζήσει στον τόπο του».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καμμένου: