ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι την Τετάρτη ο Στουρνάρας

Στο Παρίσι την Τετάρτη ο Στουρνάρας

Στο Παρίσι θα βρίσκεται την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Στουρνάρας θα μεταβεί στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες όπου αύριο θα μετέχει στο Eurogroup και την Τρίτη θα προεδρεύσει του Ecofin.

Η σύνοδος το ΟΟΣΑ έχει ως θέμα «Προσαρμοστικές οικονομίες και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς :Ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη» και την προεδρεία ασκεί φέτος η Ιαπωνία.

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την έναρξη της χειρότερης οικονομικής κρίσης από το 1929, ορισμένες από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας ανάπτυξης όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, οι πιστώσεις και η απασχόληση δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί.

Στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθεί η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων , μέσα από τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, αλλά και η διασφάλιση πιο αποτελεσματικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών. Ακόμη, θα εξετασθούν οι μακροπρόθεσμες τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας, οι δημογραφικές πιέσεις και η κλιματική αλλαγή. Σίγουρα στο επίκεντρο θα βρεθεί η Ουκρανία και οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Υπό όρους η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και με το ΠΑΣΟΚ

Ν. Μιχαλολιάκος: Η πολιτική τρομοκρατία δεν λύγισε τους Έλληνες