ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο στη βουλή η συζήτηση για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Αύριο στη βουλή η συζήτηση για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Με βελτιώσεις και αλλαγές που προέκυψαν από την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε και στα άρθρα του από την Επιτροπή με διευρυμένη πλειοψηφία (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΧΑ και το ΚΚΕ και επιφυλάχθηκαν για την συζήτηση στην Ολομέλεια οι ΑΝΕΛ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη σημερινή δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου, διευκρίνισε επίμαχα σημεία του, ειδικώς δε ως προς το θέμα της χρήσης της παραλίας, που έθεσε ο Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι δεν επέρχεται καμία αλλαγή στην περιβαλλοντική νομοθεσία και επ' ουδενί η κυβέρνηση δεν καταστρέφει τον αιγιαλό.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους Οργανωμένους Υποδοχείς Δραστηριοτήτων «να εκποιούν και να κάνουν ελεύθερη χρήση της παραλίας», ενώ ο κ. Χατζηδάκης αντέταξε τον νόμο 4014 για την περιβαλλοντική νομοθεσία, ο οποίος, όπως τόνισε δεν αλλάζει, εξακολουθεί να ισχύει.

Ροή Ειδήσεων