ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας

Βενιζέλος: Η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας

Με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΕΕ) Σ.Αναστασόπουλο και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΕΕΕ Γ. Γραμματίδη, συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος, οι κ.κ. Σ.Αναστασόπουλος και Γ.Γραμματίδης του παρέδωσαν έναν εντυπωσιακό τόμο, στον οποίο καταγράφονται όλες οι μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που έγιναν την περίοδο 2010-2013.

«Το Ινστιτούτο και το Επιμελητήριο πήραν την πρωτοβουλία να κωδικοποιήσουν όλη αυτή τη δουλειά, η οποία έχει καταγραφεί και από τον ΟΟΣΑ, που λέει τώρα ότι η Ελλάδα είναι πρώτη, όχι μόνο στη δημοσιονομική προσαρμογή, στο πρωτογενές πλεόνασμα, στην επάνοδο στις αγορές, στη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά είναι πρώτη και στις διαρθρωτικές αλλαγές, αυτές που ενισχύουν την εθνική ανταγωνιστικότητα, την πραγματική οικονομία και μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε τα βάρβαρα ποσοστά ανεργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, αλλά μόνο μέσα από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις θα δώσουμε μια οριστική απάντηση στο μεγάλο αυτό κοινωνικό ζήτημα που ταλανίζει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, της Περιφέρειας, που περάσαμε, που περνάμε μέσα από την κρίση.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο για να προωθήσει το διμερές εμπόριο και να προσελκύσει επενδύσεις, αλλά και να βοηθήσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Ήταν μεγάλη τιμή μας να παραδώσουμε στον κ. Βενιζέλο το συγκεκριμένο τόμο που δείχνει, πράγματι, το έργο που έχει συντελέσει και η συγκεκριμένη, κυβέρνηση, κυρίως, η συγκεκριμένη κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει το επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Τέλος, ο κ. Γ. Γραμματίδης σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, που καταγράφηκαν και που είναι το σύνολο του μεταρρυθμιστικού έργου της χώρας, δεν είναι μόνο μεταρρυθμίσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν από τα διεθνή κείμενα, τα οποία έχει υπογράψει η χώρα με τους δανειστές της αλλά αποτελούν και πρωτοβουλίες της ίδια της κυβέρνησης, προκειμένου να περάσει και να προετοιμάσει το έδαφος για το καινούργιο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.