ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφιανός: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή

Σοφιανός: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή

Στη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή, στον ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει και τα 965 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο της Αθήνας στο σύνολο των 4500 στρεμμάτων, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός μετά την συνάντησή του σήμερα με την Επιτροπή Αγώνα Γουδή.

Όπως είπε ο κ. Σοφιανός, «θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ενιαίος δημόσιος φορέας στη δημιουργία και τη λειτουργία του Πάρκου, ώστε να διαμορφωθεί σε χώρους αναψυχής και περιπάτου, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, και να αποξηλωθούν όλες οι κατασκευές στο χώρο - φιλέτο του πάρκου που παραχωρήθηκε στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως του Μπάντμιντον».

Η διεκδίκηση για την ανάπλαση στο Γουδή, είπε, «συνδέεται με τον αγώνα για τις αντίστοιχες αναπλάσεις στον Προμπονά, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στα Κουντουριώτικα, στα Προσφυγικά κ.α. και με την εκτέλεση δεκάδων απαλλοτριώσεων σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι πρασίνου και αναψυχής και κινδυνεύουν με αποχαρακτηρισμό λόγω της πολιτικής του Δήμου».

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαρίδης: Ενιαίο Δημόσιο πάρκο στο Γουδί και στα Κουντουριώτικα