ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Απαράδεκτο το δίλημμα Βενιζέλου

Κουβέλης: Απαράδεκτο το δίλημμα Βενιζέλου

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Και δεν εκβιάζεται και ο Ελληνικός Λαός. Αυτό δήλωσε το βράδυ από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, τόσο στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα, όσο και στη συνέχεια, στην πολιτική ομιλία του που πραγματοποίησε σε συγκέντρωση σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης των Τρικάλων.

"Θεωρώ απαράδεκτο", πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης, " το δίλημμα που προωθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις ευρωεκλογές και το όποιο αποτέλεσμα επέλθει". Ο ελληνικός λαός , διευκρίνισε, έχει την ωριμότητα, έχει την ψήφο του, έχει την επιλογή του, κι ότι οτιδίποτε άλλο προσπαθεί να δημιουργήσει διλήμματα είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο. Όπως ανεπίτρεπτο και ταυτόχρονα επικίνδυνο, είναι αυτό που είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών ότι αν δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΙΑ το βράδυ της 25ης Μαΐου η Ελλάδα θα γίνει Ουκρανία. Δηλαδή εμφύλιος πόλεμος. Αυτά, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης, τα λέει ο αρμόδιος για την διενέργεια των εκλογών αναπληρωτής υπουργός αυτός δηλαδή που έχει την ευθύνη της ευρυθμίας, της ευταξίας, της άψογης οργάνωσης της εκλογικής αναμέτρησης με ηρεμία και σεβασμό σε μια κορυφαία διαδικασία όπως είναι οι εκλογές σύμφωνα με το πολίτευμα μας".

Σε ερώτηση πως νιώθει η ΔΗΜΑΡ που στήριξε τη συγκυβέρνηση το 2012 οπου μετείχε και ο κ.Βενιζέλος, μετά τις εξελίξεις με την ΕΛΙΑ ο κ. Κουβέλης απάντησε.

"Εμείς, όταν στηρίξαμε κυβέρνηση το 2012 δεν το κάναμε για τον κ. Βενιζέλο ούτε για τον κ. Σαμαρά. Από θέση ευθύνης απέναντι στην χώρα και στην κοινωνία δώσαμε κυβερνητική λύση προκειμένου να μην περιέλθει η Ελλάδα σε πολιτική αστάθεια. Μην ξεχνάμε τότε ότι η χώρα μας ήταν με το ενάμισι πόδι έξω από την Ευρωζώνη, είχε επέλθει η ουσιαστική χρεοκοπία κι αν δεν υπήρχε πολιτική σταθερότητα θα είχε επέλθει και η τυπική χρεοκοπία με ότι αυτό συνεπάγεται αυτονοήτως για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την κοινωνία. Όταν αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, το πράξαμε διότι η προγραμματική συμφωνία που είχαμε κάνει άρχισε να παραβιάζεται σε ουσιώδη ζητήματα οπως τα εργασιακά, τη δημόσια περιούσια, και τα λιμάνια της χώρας".

Αναφορά έκανε και για το κλείσιμο της ΕΡΤ, λέγοντας ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποχωρήσαμε. Είμαστε υπερήφανοι που τότε δώσαμε λύση, άλλο τόσο υπερήφανοι είμαστε που αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση.

Και κατέληξε:«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι όταν τον Ιούλιο του 2012 δώσαμε λύση, ήταν πολύ εύκολο να μετακινηθούμε στο χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Εκεί ο χώρος είναι ευρύχωρος, άνετος και βολικός. Είπαμε όμως ότι το 6,3% που μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός εμείς θα το αξιοποιήσουμε προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με εκβιαστικά διλήμματα