ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπόλαρης: Η λειτουργία του συνεταιρισμού "Σίθων" είναι πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης

Μπόλαρης: Η λειτουργία του συνεταιρισμού "Σίθων" είναι πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης

Τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού « Σίθων» στη Νικήτη Χαλκιδικής, επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης και ενημερώθηκε για τις δράσεις και την λειτουργία του συνεταιρισμού, από τον πρόεδρο Αχιλλέα Παπαστεργίου.


Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» , χαρακτήρισε τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό Σίθων «πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης» καθώς όχι μόνον έχει καταφέρει να παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι, αλλά το τυποποιεί, το πιστοποιεί και το εξάγει σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.

«Πρόκειται για έναν αγροτικό συνεταιρισμό που αποτελεί υπόδειγμα διαφάνειας στην διαχείριση. Αναπτύχθηκε επενδύοντας σε τεχνολογία, τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό. Έβαλε στόχο την ποιότητα προϊόντος, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια και κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και ποιο σύγχρονους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς στην Ευρώπη. Ήταν από τους πρώτους συνεταιρισμούς που εισήγαγε τη μηχανογράφηση στην οργάνωσή του και παράλληλα δημιούργησε το δικό του εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου μελιού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Η λειτουργία του συνεταιρισμού «Σίθων» είναι πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης. Πρότυπο για το πώς πρέπει να δομούνται και να λειτουργούν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρα μας. " είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2014: Από Δευτέρα κληρώνει για τη συμμετοχή του συνδυασμού του Χ. Παπαγεωργίου