ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδήμος: Να μην χαθεί η πίστη στο ευρώ

Παπαδήμος: Να μην χαθεί η πίστη στο ευρώ

Επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού με μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Να μη χαθεί η πίστη στο ευρώ», διεμήνυσε ο πρώην Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη», που διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο συνέδριο μετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, μεταξύ των οποίων και ο νομπελίστας οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στην ατελή αρχιτεκτονική του ευρώ και χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας ζήτημα το να υπάρξει το συντομότερο δυνατό δημοσιονομική και οικονομική ενοποίηση προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικές βάσεις της νομισματικής ένωσης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έστειλε ένα έμμεσο μήνυμα κατά των ευρωσκεπτικιστών, υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών υποστηρίζει σθεναρά το ευρώ, διότι εκτιμά τα άμεσα και τα έμμεσα οφέλη από την υιοθέτησή του. Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον των κρατών να διαφυλάξουν την αξιοπιστία του ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι στο κοντινό μέλλον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε πρόσθετες παρεμβάσεις για την αναχαίτιση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Ξεχρέωσε... ο Λουκάς Παπαδήμος

«Καμπάνα» 6.000 δολάρια στον Παπαδήμο