ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βεντέτα Βενιζέλου – Παπανδρέου για το παρασκήνιο των Καννών

Βεντέτα Βενιζέλου – Παπανδρέου για το παρασκήνιο των Καννών

-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών το βράδυ των εκλογών

-Πώς θα εκμεταλλευτεί το «δώρο» των FT ο Αλ. Τσίπρας

Μορφή… βεντέτας φαίνεται πως παίρνουν οι αποκαλύψεις των FinancialTimes και συγκεκριμένα του ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες Πίτερ Σπίγκελ για τα όσα έγιναν στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο των Καννών.

Το θέμα πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα ενώ η Χαρ. Τρικούπη μυρίζει μπαρούτι, με τους Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλο να είναι πλέον δυο ξένοι…

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπίγκελ στο δημοσίευμα των FT χαρακτηρίζει ευθέως τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο «άνθρωπο που εποφθαλμιούσε τη θέση του πρωθυπουργού» και ο οποίος στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου κοιμόταν, σε συνεννόηση με τον Μπαρόζο, έδωσε την εντολή να συνταχθεί η ανακοίνωση που «σκότωσε» το δημοψήφισμα!

Ο Γιώργος Παπανδρέου με ανακοίνωσή του όχι μόνο δεν διαψεύδει το δημοσίευμα, αλλά κατά πολλούς «φωτογραφίζει» τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας επί λέξει «ό,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ' επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι»!

Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος φυσικά δεν άφησε το θέμα να… πέσει κάτω και αντί να τα «μπαλώσει» μάλλον τα «ξήλωσε εντελώς. «Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης μέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;» δήλωσε μεταξύ άλλων από τις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας τη θέση του για μη δημοψήφισμα και για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Με τη δήλωση του αυτή ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα προς τον κ. Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει και θα στηρίξει μέχρι τέλους τις επιλογές του.

Από την άλλη πλευρά ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μπαρόζο, καλώντας τον να λάβει θέση και κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά σοβαρό θέμα θεσμικής και ηθικής τάξης» και για «συμπεριφορά η οποία δεν τιμά ούτε το θεσμό που υπηρετείτε, ούτε την Ευρώπη».

Όλα δείχνουν πως το χάσμα Βενιζέλου-Παπανδρέου μεγαλώνει όλο και περισσότερο με τις δύο πλευρές να παραπέμπουν το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

George-Papandreou-

Ανέλπιστο «δώρο» για τον Τσίπρα

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του έδωσαν οι FT.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να χρησιμοποιήσει τις αποκαλύψερις του κ. Σπίγκελ για εκλογικό όφελος, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση προέκυψε ουσιαστικά από συμφωνία των Βρυξελλών, αλλά και ότι ο Χοσέ Μπαρόζο όρισε ουσιαστικά πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και την Ελλάδα, υποτελείς. Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Πώς αλλιώς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδείχτηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κ. Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική» δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Των… Καννών γίνεται στο ΠΑΣΟΚ!

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς συζητούσε από το 2011 να μπει στην κυβέρνηση

Ρεπορτάζ – «βόμβα»: Έτσι «έπαιξαν» Ευρωπαίοι και Έλληνες με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων

Παπανδρέου: Τώρα είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι για τις Κάννες