ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate – Τσίπρας: Χρήματα για την ανεργία και όχι για τις τράπεζες!

Debate – Τσίπρας: Χρήματα για την ανεργία και όχι για τις τράπεζες!

Στις επιπτώσεις των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα, εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική τοποθέτηση του στο Ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής δεν πρέπει να τα ζήσει κανείς άλλος στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους άλλους υποψηφίους, ειδικότερα αυτούς που στηρίζονται από τα κόμματα τα οποία καλλιεργούν τη συγκεκριμένη πολιτική ρωτώντας τους, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρούμε τις δημοκρατικές αξίες.

Στην πρώτη ερώτηση για την ανεργία, ο Τσίπρας είπε ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Έχουν δώσει πάνω από 1 τρισ. για τράπεζες και μόνο 6 δισ. για την ανεργία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η λύση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις και σε μια νέα συμφωνία για ανάπτυξη. «Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία κυρίως των νέων που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στην ΕΕ», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος συμφωνούσε για το δημοψήφισμα

Βρυξέλλες: Συνελήφθη Ιταλός υποψήφιος της λίστας Τσίπρα