ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Μάχη ψήφο-ψήφο

Εκλογές 2014: Μάχη ψήφο-ψήφο

Με αγωνία τα κομματικά επιτελεία, λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι κάλπες νωρίς το πρωί της Κυριακή, συγκεντρώνουν τις τελευταίες πληροφορίες για την δυναμική των υποψηφίων τους δημάρχων και περιφερειαρχών.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ρεπορτάζ της τελευταίας στιγμής του newsbomb.gr στα στρατηγεία των κομμάτων αποκαλύπτει ότι: 30ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες «αέρα νίκης» χωρίς όμως να αποφεύγουν τον δεύτερο γύρο έχουν μόνο ο Καμίνης στην Αθήνα και ο Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη αλλά μεν ο πρώτος πρέπει να δώσει μια σκληρή μάχη με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σακελλαρίδη, ενώ μάχη στήθος με στήθος θα γίνει στην Αττική μεταξύ Σγουρού και Δούρου με τη ζυγαριά να κλείνει προς την πλευρά της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ. Στήθος με στήθος θα κριθεί και ο Δήμος Πειραιά μεταξύ Μιχαλολιάκου και Μώραλη καθώς και μεταξύ Ιωαννίδη και Τζιτζικώστα για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα του β’ γύρου κλίνουν προς την πλευρά Καμίνη, Δούρου, Μιχαλολιάκου και Ιωαννίδη.

Στα επιτελεία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελιάς περιμένουν με πολύ αγωνία τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών γιατί αυτά θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών όπως πιστεύουν οι εκλογολόγοι των κομμάτων.

Αν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ κερδίσουν πολλούς Δήμους και περιφέρειες τότε θα δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα για το κόμμα της αντιπολίτευσης και για τις ευρωεκλογές. Αντίθετα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείξει μια δυναμική στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές τότε αναποφάσιστοι ψηφοφόροι θα οδηγηθούν σε στήριξη των υποψηφίων της συμπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τα… παιχνίδια Βενιζέλου

Πού ψηφίζω: Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο και από το τηλέφωνο

Εκλογές 2014: Πόσους σταυρούς βάζουμε;