ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η αγωνία και ο αγώνας μας είναι για τα νέα παιδιά

Σαμαράς: Η αγωνία και ο αγώνας μας είναι για τα νέα παιδιά

Τις προϋποθέσεις για την «Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε» δημιουργεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκανε ξεχωριστεί μνεία για το μέλλον της χώρας και τη νεολαία.

Στο πλαίσιο των περιοδειών του, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα έργα υποδομής που γίνονται στο λιμάνι της Πάτρας, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο ρόλος του λιμανιού ως εμπορικής πύλης προς τη Δυτική Ευρώπη και τον ανισόπεδο κόμβο.

«Ο ανισόπεδος κόμβος, που θα συνδέσει τις αρτηρίες με το καινούργιο λιμάνι, θα παραδοθεί σε 2 εβδομάδες. Αυτό είναι πολύτιμο για την περιοχή γιατί, εκτός από τα θετικά τα οποία θα δημιουργήσει το ίδιο το λιμάνι, θα επιτρέψει και μία πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στην πόλη των Πατρών», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, στην επιβατική ζώνη, στο καινούργιο λιμάνι, τα έργα τα οποία γίνονται, απελευθερώνουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα σε όφελος του κοινού. Αυτό είναι ως προς το συγκεκριμένο λιμάνι και αυτά τα οποία πρόκειται να δω».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Αυτό το οποίο θέλω, όμως, να τονίσω είναι ότι, η παρουσία μου σήμερα, εδώ, είναι, ακριβώς, μία παρουσία σε συγκεκριμένα έργα τα οποία γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πήγα σε δρόμους, επισκέφτηκα το λιμάνι των Πατρών, είδα κόμβους που τελειώνουν ή θα τελειώσουν σύντομα, γιατί όλα αυτά, όταν κανείς τα αθροίσει, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καινούργια Ελλάδα που, πέρα και πάνω από κόμματα, όλοι ονειρευόμαστε.

Και πιστεύω ότι περνάμε μία περίοδο, που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί. Και ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός. Και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Αντίθετα, εγώ αυτό το οποίο θέλω να περάσω, είναι ότι η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι για αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς, εγώ υπόσχομαι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για τις εκλογές.

- «Είστε αισιόδοξος για τις εκλογές;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ο πρωθυπουργός.
- «Πολύ αισιόδοξος» απάντησε ο κ. Σαμαράς.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μαζί ένα καινούριο παραγωγικό οικοσύστημα, πανεπιστήμιων, εταιριών και ερευνητών»

Δεύτερος σταθμός της σημερινής περιοδείας του Αντώνη Σαμαρά, στη Δυτική Ελλάδα, ήταν το επιστημονικό πάρκο Πατρών, που αναδεικνύει καινοτομικές-τεχνολογικές μονάδες και επιχειρήσεις, με σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά την ξενάγησή του στις επιχειρήσεις και τα εργαστήρια του επιστημονικού πάρκου, αλλά και την σύσκεψη που ακολούθησε, «πρέπει να δημιουργήσουμε μαζί ένα καινούριο παραγωγικό οικοσύστημα, πανεπιστήμιων, εταιριών και ερευνητών», ενώ όπως πρόσθεσε «μέχρι το 2020 σχεδιάζουμε να επενδύσουμε 1,3 δισ. ευρώ».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στους νέους επιστήμονες, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα "μυαλά" που έχουμε ως εθνικό συγκριτικό πλεονέκτημα». Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «δημιουργούμε ένα νέο ταμείο χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, σχεδιάζουμε τη λειτουργία πέντε νέων τεχνολογικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το περιβάλλον για να αναπτυχθεί αυτό το οικοσύστημα που ανέφερα πριν». Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ότι «θεσπίζουμε τις υποστηρικτικές δομές», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο επιστημονικό πάρκο, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη, ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εργαζόμενους και τους ερευνητές, για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ του ανέφεραν ότι η ανάπτυξη των εταιριών είναι δυνατή, λόγω της συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Πατρών και της συστέγασης στο τεχνολογικό πάρκο».

Διαβάστε ακόμα:

Σαμαράς: Ο Τσίπρας επιδιώκει πολιτική αστάθεια