ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές - Δούρου: Να αφήσουμε πίσω τον μνημονιακό χειμώνα!

Περιφερειακές εκλογές - Δούρου: Να αφήσουμε πίσω τον μνημονιακό χειμώνα!

«Να αφήσουν πίσω τους τον μνημονιακό χειμώνα και να φέρουν την πολιτική Άνοιξη», κάλεσε τους ψηφοφόρους στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ζωής» και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία υποσχέθηκε «να αλλάξει τα πάντα»!

Παράλληλα, η Δούρου δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αν ήταν στο χέρι τους, θα έκαναν βράδυ τις εκλογές, για να μην τις πάρει χαμπάρι κανείς, για να περάσουν απαρατήρητες, για να μην στείλετε κανένα μήνυμα, για να μην αναγκαστούν να πάρουν ΤΟ μήνυμα αυτής της κάλπης. Ένα μήνυμα απλό, μία λέξη: Φ Υ Γ Ε Τ Ε!», ενώ συμπλήρωσε:

«Με τα μνημόνια και τη λιτότητα εξαθλιώσατε την κοινωνία, καταστρέψατε τους πολίτες, κι έχετε πλέον μία μόνο επιλογή: να εγκαταλείψετε την εξουσία».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Σε λίγες ώρες μπορούμε όλοι μαζί, να γράψουμε Ιστορία. Να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα ρότα αρχίζοντας από την Αττική. Να αφήσουμε πίσω μας τον μνημονιακό χειμώνα και να φέρουμε την πραγματική Άνοιξη, την Άνοιξη της Δημοκρατίας, την Άνοιξη των πολιτών. Την Άνοιξη, φίλες και φίλοι, της Αττικής. Της σημαντικότερης Περιφέρειας της χώρας, της Περιφέρειας που ο απερχόμενος περιφερειάρχης φρόντισε να μην γνωρίζει κανείς τίποτε για αυτήν. Της περιφέρειας της ανεργίας και της τσιμεντοποίησης, της περιφέρειας της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας, της περιφέρειας που μια βροχή αρκεί για να χαθούν περιουσίες και να απειληθούν ζωές, γιατί δεν διαθέτει ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, της περιφέρειας που δεν έχει, σήμερα, εν έτει 2014, αποχετευτικό σύστημα σε όλους τους δήμους της, της περιφέρειας που δεν διαθέτει βιώσιμο και δίκαιο, οικονομικά και οικολογικά, σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, της περιφέρειας που "φιλοξενεί", σε πολλά εισαγωγικά, τον εφιάλτη της Φυλής... Της περιφέρειας ενός συστήματος "κολλητών" και όχι πολιτών, ενός συστήματος που δεν κτίστηκε μέσα σε 3.5 χρόνια αλλά σε 12. Ένα σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων σε βάρος των πολιτών, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, Ένα σύστημα σε βάρος της ζωής μας. Ένα σύστημα που η "Δύναμη Ζωής" θα κόψει σύριζα. Φθάνει πια»!

Για τα σχέδιά της , ανέφερε: «Γιατί, φίλες και φίλοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, δεν έχουμε τις ίδιες αρχές. Και έχουμε επιλέξει στρατόπεδο. Με τη "Δύναμη Ζωής", με τη δύναμη τη δική σας, θέλουμε να κάνουμε δύο πράγματα.

Πρώτον, θέλουμε να γκρεμίσουμε το σημερινό σύστημα διοίκησης, το οποίο στηρίζεται στα σαθρά θεμέλια και τις παλαιοκομματικές, πελατειακές λογικές του παρελθόντος, που χωρίζει τους δήμους σε α' και β' κατηγορίας, τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας
και, δεύτερον, θέλουμε να κτίσουμε, να κτίσουμε μια νέα περιφερειακή διοίκηση, με ένα νέο ήθος, από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Μια περιφερειακή διοίκηση που θα νοιάζεται για τους ανθρώπους. Θα νοιάζεται για τον άνεργο νέο, θα νοιάζεται για τον συνταξιούχο, θα νοιάζεται για τον άπορο, τον άστεγο, θα νοιάζεται για τον μικρομεσαίο καταστηματάρχη.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο αγώνα, γιατί το κατεστημένο του χθες και οι εκφραστές του, όπως ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα Και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ακριβώς για να μην αλλάξει τίποτε. Για να παραμείνουν τα συμφέροντά τους πάνω από τις ζωές μας. Και από τούτο το βήμα, θέλω να τους στείλω ένα πολύ σαφές και καθαρό μήνυμα: Όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες συκοφαντίες, όσες διαστρεβλώσεις και όσα ψέματα κι αν πουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω. Ερχόμαστε, φίλες και φίλοι, για να τα αλλάξουμε όλα. Και ας το βάλουν αυτό καλά στο μυαλό τους, Εκείνοι που έχουν επιλέξει το στρατόπεδο του χθες, της λιτότητας και των μνημονίων. Αλλά και οι όψιμοι υπερασπιστές του περιβάλλοντος, που αφού κατέστρεψαν τις ζωές μας, αφού επέτρεψαν να αναπνέουμε αιθαλομίχλη, αφού έδωσαν 'πράσινο φως' στα συμφέροντα να κάνουν πάρτι σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας, τώρα, μόλις τώρα, σκέφθηκαν να πουν ότι η "Δύναμη Ζωής" ρυπαίνει το περιβάλλον. Και να αποκρύψουν έτσι τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας, Τις ελλείψεις, την ανυπαρξία κοινωνικών υποδομών, την αδιαφορία για το περιβάλλον.

Αιδώς Αργείοι! Φθάνει πια η υποκρισία. Γιατί έχει φθάσει η ώρα των πολιτών. Έχει φθάσει η ώρα της "Δύναμης Ζωής". Έχει φθάσει η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι αυτή η υποβαθμισμένη ζωή μας αξίζει. Έχει φθάσει η ώρα να πούμε τη δική μας, καθαρή και ξάστερη κουβέντα: Φθάνει πια!».

Διαβάστε ακόμα:

Η θανατηφόρα ατάκα του Τσίπρα για τον Γιούνκερ: Μου θυμίζει τον...