ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατυπία στο Μεσοχώρι καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Παρατυπία στο Μεσοχώρι καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό «Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας» υποστηρίζει ότι στην έδρα του Προξενείου στην Κομοτηνή έγιναν τριτοκοσμικά «κόλπα» μπροστά στην κάλπη.

Να ανοίξει την εκλογική διαδικασία με εμφανή έλλειψη του προβλεπόμενου αριθμού ψηφοδελτίων του Συνδυασμού του οποίου ηγείται ο Τέρενς Κουίκ, με αποτέλεσμα - όπως ομολόγησε ο ίδιος - όταν τελείωσαν τα ψηφοδέλτια, να μπει στο παραβάν και να ψάξει στη σακούλα των σκουπιδιών και να επαναχρησιμοποιήσει ψηφοδέλτια του Συνδυασμού που δεν είχαν προτιμηθεί από τους πολίτες και είχαν πεταχτεί εκεί αποδέχτηκε ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος στο 132ο Εκλογικό Τμήμα του Μεσοχωρίου Κομοτηνής Ροδόπης.

Αυτό καταγγέλλει ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό «Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας»

«Αυτά δεν πρέπει να έχουν ξαναγίνει στη χώρα μας. Καταρχήν, ο συγκεκριμένος Δικαστικός Αντιπρόσωπος παραβίασε μέρα μεσημέρι την μυστικότητα της ψηφοφορίας, διότι είχε την δυνατότητα με αυτή την πρωτοφανή του ενέργεια να ελέγξει πόσα ψηφοδέλτια του Συνδυασμού μας πετάχτηκαν, άρα με βάση τον, μέχρι την ώρα εκείνη, αριθμό των ψηφισάντων, να γνωρίζει πόσοι μας ψήφισαν» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε: «Σημειώνω ότι ο συγκεκριμένος Δικαστικός Αντιπρόσωπος, ο οποίος συμβαίνει να είναι και νομικός σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής, ισχυρίστηκε, παρουσία μαρτύρων, ότι αυτήν την οδηγία έλαβε επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την Έφορο, που είναι και Δικαστικός.

Επίσης, μας ανέφερε ότι μέχρι να αποσταλούν καθαρά ψηφοδέλτια από τον Δήμο, πήρε και δεύτερη εντολή να μπορούν οι ψηφοφόροι του Συνδυασμού μας να χρησιμοποιούν λευκά ψηφοδέλτια, αναγράφοντας οι ίδιοι με το χέρι τους το όνομα του Συνδυασμού μας. Παραβλέπω, ακόμα και τον κίνδυνο ακυρότητας των επαναχρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων, καθώς ορισμένα από αυτά που πετάχτηκαν θα μπορούσαν να θεωρηθούν «σημαδεμένα» είτε τσαλακωμένα είτε ελαφρώς σκισμένα κλπ».

Κατατέθηκε ένσταση

Στο σχετικό δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων προστίθεται ότι άμεσα κατατέθηκε, από τον συνδυασμό, ένσταση.

«Είναι αυτονόητο ότι καταθέσαμε αμέσως την προβλεπόμενη ένσταση με τη υπογραφή του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Κώστα Βουζουκίδη και εγώ προσωπικά επικοινώνησα, καταγγέλλοντας το γεγονός, με το Γραφείο της Εφόρου – Δικαστού» προσθέτει ο κ. Κουίκ.

Είχα προειδοποιήσει, με προηγούμενη ανακοίνωσή μου μέσα στην ημέρα, ότι δεν θα δεχθώ εκλογικές αλχημείες, που θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως εκλογικές αλητείες.

Είμαι, εκ των πραγμάτων, υποχρεωμένος να καταγγείλω τον Δήμο Κομοτηνής για παραλείψεις στην παράδοση των ψηφοδελτίων, όπως και στην ταξινόμησή τους, γεγονός που επιβαρύνει και τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο του 132ου εκλογικού τμήματος.Είμαι επίσης υποχρεωμένος να οδηγήσω στη Δικαιοσύνη όλους τους εμπλεκομένους σε αυτήν την πρωτοφανή εκλογική αλχημεία και επομένως σε προσφυγή στο Εκλογοδικείο για ακυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος στο συγκεκριμένο 132ο Εκλογικό Τμήμα Μεσοχωρίου Ροδόπης.

Το θέμα θα το φέρω και με Ερώτηση και στη Βουλή, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Μαζί μου δεν θα παίξει κανένας, την ώρα που δίνω αγώνα, χωρίς εγώ να προσκυνώ το Προξενείο».

Διαβάστε επίσης: Eκλογές 2014- Καμμένος: Να μην πουν ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια