ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014–Δ. Κουτσούμπας: Μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Εκλογές 2014–Δ. Κουτσούμπας: Μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα είναι το αποτέλεσμα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ στις 13 περιφέρειες της χώρας και στην πλειοψηφία των δήμων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Ο κ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε «όλους εκείνους και εκείνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες.

Καλούμε όλες και όλους με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα να ριχτούν στη μάχη αυτή την εβδομάδα σπίτι το σπίτι, χώρο δουλειάς και γειτονιά, για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή στις ευρωεκλογές».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να περάσουν στο δεύτερο γύρο, όπως στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία, και αλλού.

Ως ιδιαίτερα αρνητικό χαρακτήρισε ο κ. Κουτσούμπας το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στο δήμο Αθήνας και στην περιφέρεια Αττικής.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε, τέλος, «τους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, που έκαναν αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν σήμερα για διάφορους λόγους, άλλους που θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική και ψήφισαν διάφορα άλλα κόμματα και συνδυασμούς, να διευρύνουν στον δεύτερο γύρο την δυναμική που δημιουργήθηκε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που είμαστε στον β' γύρο σε δήμους, καθώς και ενισχύοντας μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Εκεί που τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα είναι στο β' γύρο, καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών όπως κι αν ονομάζονται που κινούνται στην γραμμή της ενσωμάτωσης του λαού σε νέους μηχανισμούς που έχουν φτιαχτεί κυρίως μετά τον Καλλικράτη αλλά και τη στρατηγική της ΕΕ για Ευρώπη των περιφερειών κλπ».

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Δείτε τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα