ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμεία επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε πρωθυπουργό και Ζ.Κ.Γιούνκερ

Δριμεία επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε πρωθυπουργό και Ζ.Κ.Γιούνκερ

Ως στήριξη στον πρωθυπουργό ερμηνεύει την επίσκεψη του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση και στους δυο καθώς όπως σχολιάζει «2,5 χρόνια μετά την συνομωσία σε βάρος του ελληνικού λαού στις Κάννες, ο κ. Γιούνκερ έρχεται στην Ελλάδα να στηρίξει τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο συμφωνούν στα πάντα, αλλά συναγωνίζονται μόνο για το ποιος είναι πιο πιστός φίλος της κ. Μέρκελ».

Με αναφορές του στη σύνοδο των Καννών και τα όσα έχουν έρθει στο φως της επικαιρότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τους δυο άντρες ότι «ήταν οι ίδιοι που συμφώνησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου που εκτέλεσε το πληρωμένο συμβόλαιο του PSI, που κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Μάλιστα, η επίθεση γίνεται ακόμα πιο δριμεία καθώς σύμφωνα με σχόλιο του κόμματος «ήταν οι ίδιοι που πίσω από τις κλειστές πόρτες των Καννών διόρισαν κυβέρνηση για να αποφύγουν τη βούληση του ελληνικού λαού».

Προς επιβεβαίωση της τοποθέτησής του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τη δήλωση του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, εκπροσώπου των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφσταντ στο πρόσφατο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ ότι «τα δύο κυβερνητικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αυτά που ευθύνονται για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα».