ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαλολιάκος: Είχε δοθεί εντολή από τη ΧΑ να ψηφίσουν Μώραλη (vids)

Μιχαλολιάκος: Είχε δοθεί εντολή από τη ΧΑ να ψηφίσουν Μώραλη (vids)

Συνεχίζει τις καταγγελίες για τον συνδυασμό Μώραλη ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι είχε δοθεί κεντρική εντολή από τη Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν οι οπαδοί της το συνδυασμό Μώραλη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι γνωστό από τις δημοσκοπήσεις ότι το ποσοστό της ΧΑ είναι ενιαίο και υψηλό στο λεκανοπέδιο. Πώς έγινε στην Αθηνά να παίρνει 16% και στον Πειραιά 5%», δήλωσε με νόημα ο κ. Μιχαλολιάκος.

Κατήγγειλε επίσης ότι οι μπράβοι που προπηλάκισαν τον ίδιο και τους άλλους υποψήφιους στο εκλογικό κέντρο της Τζαβέλα, παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Μηχαλολιάκος, «πραγματικοί αρχηγοί του συνδυασμού είναι οι κύριοι Μαρινάκης και Κόκκαλης και έχουν βάλει μπροστά τον κ. Μώραλη, ο οποίος δεν είναι αυτόφωτος πολιτικός».

«Είναι ένα παιδί υπουργού του ΠΑΣΟΚ που είχε προσληφθεί από τον (Σωκράτη) Κόκκαλη και ως παιδί υπουργού είχε θέσει υποψηφιότητα δύο φορές για την αυτοδιοίκηση, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί», σημείωσε.

Υπαινίχθηκε μάλιστα ότι αν εκλέγει ο κ. Μώραλης ουσιαστικά δήμαρχος Πειραιά θα είναι ο κ. Μαρινάκης.

«Εγώ αν εκλέγει θα συνεργαστώ μαζί του για τα προβλήματα του Πειραιά. Δεν ξέρω όμως αν ο κ. Μαρινάκης θα αφήσει τον κ. Μώραλη να συνεργαστεί.

Είπε επίσης ότι είναι «γνωστές οι σχέσεις μεταξύ Μαρινάκη και του Μπέου, αλλά ο κ. Μπέος πήγε καλύτερα από τον κ. Μαρινάκη στο Βόλο».

Ανέφερε ακόμη ότι στον Πειραιά υπήρξε απίστευτη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς ο συνδυασμός Μαρινάκη-Μώραλη ξόδεψε παρά πολλά χρήματα.

Κατήγγειλε πως μέχρι και ιερείς μοίραζαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ μαζί με τα κοτόπουλα.

«Όλες οι καταγγελίες που έγιναν επιβεβαιώθηκαν παρά τις διαψεύσεις του κ. Μώραλη. Δεν είναι τυχαίο που ο Θοδωρής Δρίτσας αναφερόταν σε αυτούς και όχι σε μένα που είμαι η Δημοτική πλειοψηφία. Όμως ο Πειραιάς την Κυριακή θα απαντήσει. Θα δώσει απάντηση δημοκρατίας και ήθους», συμπλήρωσε.

Χθες μάλιστα ο κ. Μιχαλολιάκος έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο για να υποστηρίξει τις καταγγελίες που έκανε.

Δείτε το βίντεο:

Για ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες προβοκάτσιες κάνει λόγο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης, με αφορμή τις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ο κ. Μώραλης τονίζει στην ανακοίνωση ότι ζήτησε ραντεβού το πρωί με τον επικεφαλής των δικαστικών αντιπροσώπων όλων των τμημάτων, τον επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως εάν υπάρχει, όπως σημειώνει, «το οτιδήποτε από όσα ψευδώς αναφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος τις τελευταίες ώρες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών αναφέρει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος «με τη γνωστή σε όλους-και όχι μόνο- δημοκρατική του ευαισθησία, αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει δήμαρχος και όχι τι λένε οι πολίτες».

«Η πορεία μου 30 χρόνια στον δημοκρατικό χώρο, στον αθλητισμό, στον Πειραιά, η πορεία της οικογένειάς μου, οι αγώνες που δώσαμε και έχουμε υπηρετήσει δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος μου, τις αξίες μου και τις δημοκρατικές μου ιδέες», τονίζει ο κ. Μώραλης προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται από εδώ και στο εξής να μπει στη διαδικασία να σχολιάσει ψέματα και συκοφαντίες.

Αναφέρει, επίσης, ότι με τον κ. Μιχαλολιάκο θα πρέπει να μιλήσουνε «για τον Πειραιά, για νέες θέσεις εργασίας, για ανάπτυξη, προοπτική και όχι να ασχολούμαστε με πρακτικές του παρελθόντος και ψευδείς καταγγελίες».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μώραλης προσθέτει ότι ο Πειραιάς ψήφισε για να απαλλαγεί από το παρελθόν και να γυρίσει σελίδα.

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικές εκλογές 2014 - Μιχαλολιάκος: Ο Μαρινάκης αρχηγός του συνδυασμού του Μώραλη

Αποτελέσματα εκλογών 2014 Πειραιάς: Καταγγελία Μιχαλολιάκου κατά Μώραλη στην εισαγγελία

Δημοτικές εκλογές 2014 - Μώραλης: Ψευδείς και κατασκευασμένες οι καταγγελίες