ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: 770.000 θέσεις εργασίας και 54,5 δις έσοδα την επόμενη επταετία

Σαμαράς: 770.000 θέσεις εργασίας και 54,5 δις έσοδα την επόμενη επταετία

Με βάση μελέτες ελληνικών οργανισμών όπως το ΙΟΒΕ ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι μέσα στην επόμενη επταετία θα έχει αλλάξει η Ελλάδα και θα έχουν βρεθεί πάνω από 770.000 θέσεις εργασίας και έσοδα της τάξης των 54,5 δισεκατομμυρίων από συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι όλο και περισσότεροι άνεργοι θα βρίσκουν δουλειά και τα εισοδήματα τους θα αυξάνονται κι αυτά όπως είπε χωρίς μνημόνιο και χωρίς μέτρα. Δεν χρειαζόμαστε μνημόνια και τα φορολογικά βάρη σταδιακά θα μειώνονται υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

«Απο τη στιγμή οπου αναλάβαμε γίνανε κοσμογονικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «όλα φαινόντουσαν απίστευτα κι όμως έγιναν».

«Όλοι λένε ότι ως το 2020-2021 θα έχουμε ανακτήσει πλήρως το χαμένο έδαφος» πρόσθεσε.

«Nα βγούμε από τη μιζέρια της ψωροκώσταινας. Κι εμείς μπορούμε να κάνουμε πράγματα που κάνουν άλλες χώρες και μπορούμε καλύτερα» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας «Εμείς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μια Νόκια; Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε παραγωγή όπως οι βόρειες χώρες η Δανία ή η Ιρλανδία; Να έχουμε βιομηχανία όπως το Ισραήλ»;

Σύμφωνα με τις μελέτες που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς οι κλάδοι που μπορούν να παράγουν εισόδημα την επόμενη επταετία θα είναι μεταξύ άλλων:

-τουρισμός 16, 5 δισεκατομμύρια εισόδημα και 225.000 θέσεις εργασίας

-πρωτογενής τομέας αγροτική παραγωγη 13, 5 δισ 315.000 θέσεις

-ενεργεια 9,5δισ και 40.000 εργασίας

-ερευνα και τεχνολογία 2 δισ και 50.000 θέσεις εργασίας

-logistics 2,5 δισ και 15.000 θέσεις εργασίας

-φαρμακοβιομηχανία 2 δισ

Σύνολο κερδών όπως τα υπολόγισε ο κ. Σαμαράς πάνω 54,5 δισ σε επτά χρόνια και πάνω από 770.000 θέσεις .

«Η ανεργία ως το 2020 θα πέσει κάτω από 10%. Με το υπουργείο εργασίας δημιουργούμε συνεχώς θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι με την ανάπτυξη που θα επέλθει θα επανέλθουν και οι μισθοί σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ακόμα υποσχέθηκε μείωση φορολογίας γιατί όπως είπε «πληρώσαμε φόρους για να βγούμε από τα μνημόνια, αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί άλλο... θα γίνει όμως σταδιακά για να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα».

«Στόχος μας ο φορολογικός συντελεστής για επιχειρηματικά κερδη να μην ξεπερνά το 15%. Για τα εισοδήματα οι συντελεστές δεν θα υπερβαίνουν το 33% και για το ΦΠΑ όχι πάνω από 12%» είπε αναφερόμενος στην φορολογία.

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε επίσης ότι ο φορολογικός μηχανισμός θα γίνει πιο ανθρώπινος για αυτούς που αληθινά δεν μπορούν να πληρώσουν και πιο αυστηρός για αυτούς που έχουν και αποκρύβουν εισοδήματα.

Σημαντικό είναι ότι ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε πως από την επόμενη χρονιά θα ισχύσει η κάρτα πετρελαίου για τους αγρότες.

Τόνισε ότι οι τράπεζες μας είναι απολύτως ασφαλείς και οι καταθέσεις του κόσμου και με τη σταθερότητα ενισχύεται η επιστροφή καταθέσεων. Όσο επιστρέφουν οι καταθέσεις αυξάνεται η ρευστότητα είπε. «Γι αυτό επιμένω συνέχεια στη λέξη σταθερότητα».

Διαβάστε επίσης:

Αναπτυξιακό σχέδιο από Σαμαρά μπροστά στο φόβο των δημοσκοπήσεων

Π. Καμμένος: Ο Σαμαράς εξαπατά τον ελληνικό λαό