ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Οι εκλογές έσπασαν στα δυο μια κοινωνία

Εκλογές 2014: Οι εκλογές έσπασαν στα δυο μια κοινωνία

Και μπορεί στην φιλήσυχη και μαρτυρική επαρχία Αμαρίου που είναι εκτός κρατικού ενδιαφέροντος, δήμαρχος να εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή, όμως το κλίμα πόλωσης δυο μέρες μετά καλά κρατεί ιδιαίτερα στο κεφαλοχώρι του Φουρφουρά, που είναι και ο τόπος καταγωγής των αντίπαλων υποψηφίων, του νυν δημάρχου Στέφανου Σημαντήρα και του νικητή Παντελή Μουρτζανού πρώην ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας...

Ωστόσο, η υπόθεση των εκλογών, όπως όλα δείχνουν, θα έχει και συνέχεια, αφού ο συνδυασμός του κ. Σημαντήρα είναι έτοιμος να προσφύγει στο εκλογοδικείο, με αίτημα να ακυρωθεί η υποψηφιότητα του κ. Μουρτζανού επειδή κατατέθηκε σε χρόνο που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν είχε παρέλθει το διάστημα από τότε που συνταξιοδοτήθηκε από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Εάν δικαιωθεί ο δήμαρχος Αμαρίου, η δημοτική ομάδα του νικητή θα εκλέξει τον αντικαταστάτη του, και σύμφωνα με πληροφορίες, τον εκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου Μανώλη Ψαρουδάκη, όπως προέβλεπε το σχέδιο διανομής των θέσεων των επιτελών του εκλογικού αγώνα, στη δημοτική Αρχή.

Το εκρηκτικό κλίμα στην επαρχία, στο μεταξύ, και περισσότερο στον Φουρφουρά, διέβλεπαν πριν μήνες μιλώντας στο MadeinCreta οι κύριοι Κλεάνθης Μουρτζανός και Μάρκος Μαρκίδης, που είχαν ερωτηθεί σχετικά.

Είχε πει ο πρώτος από τον πρώην δήμο Κουρητών, ότι «ένας από τους δυο θα έπρεπε να είναι και όχι και οι δυο από το ίδιο χωριό». Και ο δεύτερος από τον πρώην δήμο Συβρίτου απηύθυνε την ερώτηση: «Μόνο ο Φουρφουράς έχει υποψήφιους δημάρχους; Δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί δήμαρχοι στα 35 χωριά;». Όμως, οι απορίες και οι απόψεις που διατύπωσαν και οι δυο, δυστυχώς, δεν έγιναν αποδεχτές από τους συγχωριανούς υποψήφιους, για τους δικούς του λόγους ο καθένας...

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο MadeinCreta