ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Νικολόπουλος: Έφτασε η αρχή του τέλους

Ευρωεκλογές 2014 - Νικολόπουλος: Έφτασε η αρχή του τέλους

Μήνυμα εξαιρετικά ηχηρό έστειλε η Θεσσαλονίκη με το μαζικό παρόν της στην τελική συγκέντρωση της «ΕΝΩΣΗΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τον ΛΑΟ».

Οι χιλιάδες που κατέκλυσαν το ξενοδοχείο PORTO PALACE (έμειναν ακόμα και έξω από τις σάλες αλλά και από το ξενοδοχειακό συγκρότημα), αποδοκίμασαν με την συμμετοχή τους, την πολιτική της φτώχειας που εκφράζει το δίδυμο της συμφοράς Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς και του ευρωγερμανισμού.

«Οι πολίτες έδειξαν ότι δεν μπορούν να συναινέσουν στη συνέχιση της πολιτικής που έφερε την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, και δεν πείθονται από τον μνημονιακό μονόδρομο των άχρηστων και αχάριστων θυσιών του λαού προς όφελος των ξένων τοκογλύφων δανειστών»

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος, προς τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στον χώρο της συγκέντρωσης.

Ο κ. Νικολόπουλος, ανεβαίνοντας στο βήμα ζήτησε από τους συγκεντρωθέντες πριν τοποθετηθεί, να αφιερώσουν την συγκέντρωση προς τους θυσιασθέντες Ποντίους, και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, στον λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που αγιοποιεί το ολοκαύτωμα των Εβραίων αλλά σιωπά για την γενοκτονία των Ελλήνων χριστιανών της Ανατολής, ΤΩΡΑ με διάταξη να αποκαταστήσει την εθνική συλλογική μνήμη που η Άγκυρα θέλει να αλλοιώσει και να εξαφανίσει.

«Εμείς στην Ευρωβουλή θα γνωστοποιήσουμε τα όσα τράβηξαν οι Πόντιοι και όλες οι χριστιανικές μειονότητες από τους Τούρκους, και θα αξιώσουμε η γενοκτονία του ποντιακού πολιτισμού όχι μόνο να μην ξεχαστεί αλλά να διδάσκεται στα πλαίσια της αποκατάστασης της εθνικής συλλογικής μνήμης. Εμείς που ζούμε την δική μας τραγωδία, την φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, εμείς που γνωρίζουμε μια οικονομική και κοινωνική γενοκτονία, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στους εκφραστές της οικονομικής καταστροφής και του ξεριζωμού της νέας γενιάς από τον τόπο της, ότι δεν ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και κατά που τραβάμε».

Ακόμα, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, σημείωσε: «καθένας προσδιορίζεται από την διαδρομή του, και κρίνεται από τις αποφάσεις του. Για όλους έρχεται η στιγμή που πρέπει να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ και το μεγάλο ΟΧΙ. Όταν ήρθε η δική μου ώρα γνωρίζετε πως απάντησα, με την παραίτησή μου από το Υπουργείο. Αυτή την Κυριακή έρχεται η δική σας σειρά.

Οι επιλογές και οι αποφάσεις αυτής της Κυριακής αποκτούν ιστορική σημασία, που υπερβαίνει το παρόν εξαιτίας της εθνικής και κοινωνικής τραγωδίας που ζούμε.

Ο Πολύδωρας, ο Ψωμιάδης, ο Ζώης και εγώ μαζί με τα κόμματα μας, και με την σημερινή παρουσία του, ο Παπαθεμελής με το κόμμα του Δημοκρατική Αναγέννηση, όλοι μαζί προτείνουμε μια Δημοκρατική ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που θα δώσει διέξοδο στο αβίωτο παρόν και στην καταστροφική πορεία που δεν έχει τέλος.

Αυτοί που μέχρι σήμερα μας φόβιζαν τώρα μας φοβούνται. Το σύστημα των συμφερόντων τρέμει στην ιδέα της λαϊκής ψήφου. Με όλα τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να εμποδίσει και να εκβιάσει την λαϊκή ψήφο. Καμιά ψήφος όμως δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της ελπίδας μας».

Διαβάστε επίσης:

Η Δούρου βγάζει στη σέντρα τον «ακομμάτιστο» κ. Σγουρό (vids)