ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σόιμπλε πολεμάει το κόμμα και τον πρόεδρο του»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σόιμπλε πολεμάει το κόμμα και τον πρόεδρο του»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρεται στη δήλωση του Σόιμπλε πως «ελληνας πολιτικός ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ» διευκρινίζοντας πως «δεν αφορά το κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε. Το πρώτο που οφείλει ο Γερμανός υπουργός είναι να ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές αν και ποιος Έλληνας πολιτικός του εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη»επισημαίνει και συνεχίζει:

«Το πιο σοβαρό όμως που προκύπτει από τις δηλώσεις Σόιμπλε είναι η απροκάλυπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας δυο ημέρες προ των εκλογών. Είναι ακριβώς το ίδιο πνεύμα και η λογική των Καννών που αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως προτεκτοράτο, ως χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας όπου μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τους πρωθυπουργούς ως μαριονέτες .Βεβαίως ο κ. Σόιμπλε έχει και έναν επιπλέον λόγο να πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που του έθεσε κατάμουτρα το θέμα του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών αποζημιώσεων».

Και καταλήγει: «Τους ενημερώνουμε πως οι καιροί αλλάζουν, η Ελλάδα αποκτά τη δικιά της φωνή, αξιώνει το σεβασμό της».

Διαβάστε επίσης

Αποκάλυψη Σόιμπλε:«Έλληνας πολιτικός ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ»