ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα ντέρμπι του Β’ γύρου

Αυτά είναι τα ντέρμπι του Β’ γύρου

Το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής θόλωσε το σκηνικό αντί να το ξεκαθαρίσει, στρώνοντας με κάθε λογής αγκάθια το δρόμο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες

Το αποτέλεσμα της κάλπης, πάντως, βρήκε τους πάντες... ικανοποιημένους, γεγονός δηλωτικό της ασάφειας που προκύπτει από την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ελαφρύ προβάδισμα φέρεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά η ΝΔ δηλώνει ικανοποιημένη από την παρουσία των υποψηφίων της στις περιφέρειες, καθώς καταγράφουν προβάδισμα σε επτά περιφέρειες, ενώ οι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις 13 περιφέρειες διεκδικούν 12 υποψήφιοι οι οποίοι στηρίζονται από τη ΝΔ, 7 από την κεντροαριστερά, 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας ανεξάρτητος.

Ικανοποίηση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις επιδόσεις Δούρου και Σακελλαρίδη, οι οποίοι θα συγκρουστούν σε έναν υπέρ πάντων αγώνα με τους κυρίους Σγουρό και Καμίνη αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρώτο αποτέλεσμα των exit polls έδινε μεγάλο προβάδισμα για την κ. Δούρου, υπερεκτιμώντας τα ποσοστά που αναμένεται να λάβει. Το ίδιο συνέβη και με τον κ. Σακελλαρίδη, ο οποίος εμφανιζόταν να προηγείται του αντιπάλου του, κάτι που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε.

Στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης κατέγραψε μικρό προβάδισμα έναντι του Β. Μιχαλολιάκου, ωστόσο στο μεγάλο λιμάνι άπαντες περιμένουν μία σκληρή μάχη.

Ευρύ είναι το προβάδισμα Μπουτάρη για το δήμο Θεσσαλονίκης., ο οποίος αναμένεται να «καθαρίσει» την Κυριακή.

Στο κάδρο των εντυπώσεων όμως μπαίνει και η Χρυσή Αυγή, έχοντας αυξήσει τα ποσοστά της, ειδικά στο Δήμο Αθηναίων, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέγραψε ποσοστό άνω του 16%.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014