Εκλογές 2014-Δ. Αβραμόπουλος: Να μην αφήσουμε τίποτα να μας οδηγήσει σε περιπέτειες

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του Πύργου σχετικώς με τις ευρωεκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Εκλογές 2014-Δ. Αβραμόπουλος: Να μην αφήσουμε τίποτα να μας οδηγήσει σε περιπέτειες
5'

«Αυτές οι εκλογές θα αποτυπώσουν όμως το βράδυ εκείνο - και θα είναι η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση - τις πραγματικές τάσεις της χώρας μας προς το μέλλον», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά, ολοκληρώνοντας ένα σχέδιο το οποίο ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και που έχει μία σειρά από προγράμματα και στόχους που θα οδηγήσουν σε μία νέα εποχή για τον τόπο μας, με πλήρη αποκατάσταση των αδικιών, αλλά και ένα νέο ισχυρό αποτελεσματικό κράτος με μία πιο υγιή οικονομία».

Όπως τόνισε ο υπουργός «προϋπόθεση όμως είναι η εθνική συνεννόηση. Διότι τη νέα Ελλάδα που όλοι επαγγελλόμαστε αυτό τον καιρό, θα την χτίσουμε όλοι μαζί.Τι ζητάει ο κόσμος από το πολιτικό σύστημα; Να αποδείξει την ωριμότητα και τη σύνεσή του να συνεργαστούμε, μπροστά στον κοινό μας στόχο να φτιάξουμε την νέα αρχιτεκτονική της χώρας, την νέα ελληνική πολιτεία. Αυτά που έγιναν δυστυχώς έπρεπε να γίνουν διότι αν δεν είχαν γίνει, η Ελλάδα θα είχε διολισθήσει όχι μόνο σε πολιτική αλλά και σε κοινωνική αστάθεια με δυσμενέστατες επιπτώσεις στη ζωή μας και στην ασφάλεια της χώρας. Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν».

Για τη Χρυσή Αυγή

«Αυτή η ιστορία με το ποιος φλερτάρει ή δεν φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή δεν κάνει καλό ούτε στη Δημοκρατία, ούτε στο πολιτικό μας σύστημα. Εδώ έχει καταγραφεί ένα λάθος, διότι κανένα από τα κόμματα του συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου δεν φλερτάρει με ακραίες συμπεριφορές, ακραίες νοοτροπίες και ακραίες πρακτικές» ανέφερε για το ακροδεξιό κόμμα.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχα αναφερθεί ιδιαίτερα ανησυχητικά για το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε Ευρωκοινοβούλιο με ισχυρή παρουσία είτε ευρωφοβικών, είτε ευρωσκεπτικιστικών, είτε αντιευρωπαϊκών κινήσεων. Φανταστείτε ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα συνέρχεται και θα ακούγονται φωνές κατά της Ευρώπης. Αυτό θα το ζήσουν οι νέοι ευρωβουλευτές μας.

Πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή η κοινωνία θα αφήσει στο περιθώριο οτιδήποτε το ακραίο, το αντιδημοκρατικό, το υπονομευτικό στη συλλογική μας προσπάθεια να χτίσουμε μία σύγχρονη δημοκρατική ελληνική πολιτεία. Όταν έρθει η ώρα της κάλπης, εκεί ο καθένας κρίνει, αξιολογεί, συγκρίνει και ψηφίζει», είπε.

«Να μην αφήσουμε τίποτα να μας οδηγήσει σε κοινωνικές περιπέτειες»

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «όλοι ζητούν σταθερότητα, ο καθένας από την δική του σκοπιά. Μόνο που ο άξονας της σταθερότητας για την οποία μιλάμε, είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί για να κριθεί και να αξιολογηθεί στην ώρα του.

Το κράτος της μεταπολίτευσης ναι μεν εμπέδωσε την Δημοκρατία, αλλά απέτυχε. Και η μεγαλύτερη αποτυχία του καταγράφηκε σε θέματα κοινωνικά και οικονομικά, με κορυφαία βεβαίως την οικονομική κρίση.

Να μην αφήσουμε τίποτα να μας οδηγήσει σε κοινωνικές περιπέτειες. Σε κοινωνική και πολιτική αστάθεια. Και αυτό πρέπει να είναι μέλημα και φροντίδα όλων των πολιτικών κομμάτων, όλων των πολιτικών και του ίδιου του ελληνικού λαού.

Και όταν μιλάμε αυτές τις μέρες εμείς για πολιτική σταθερότητα, δεν αναφερόμαστε μονάχα στην κατάσταση της οικονομίας. Αναφερόμαστε και στο γενικότερο περιβάλλον που περνάει ένα στάδιο αναταράξεων. Βλέπετε τι γίνεται στην Αίγυπτο. Δείτε τι γίνεται στη Λιβύη. Μη νομίζετε ότι είναι μακριά. Ο κόσμος νομίζει ότι όλα αυτά είναι απόμακρα. Εμείς είμαστε στο άκρο την Ευρώπης, κοντά σε χώρες και περιοχές που κλονίζονται.

Πιστεύω ότι ο σταυρός είναι κάτι θετικό, μόνο που κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε και για ένα άλλο εκλογικό σύστημα, για την Ελλάδα και, το κυριότερο, αυτό που προτείναμε και μέσα από τη Συνταγματική αναθεώρηση: ένα σταθερό εκλογικό σύστημα.

Η Συνταγματική αναθεώρηση είναι αυτή που θα βάλει τα θεμέλια μιας νέας εποχής στον τόπο. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει Σύνταγμα.

Πιστεύω ότι είναι ο θεμελιώδης χάρτης της χώρας. Επάνω εκεί στήνονται οι νόμοι, πάνω εκεί στήνονται όλες οι λειτουργίες του δημόσιου, του κρατικού μας συστήματος, του ιδιωτικού και της οικονομίας.

Οι επενδύσεις, που σκοντάφτουν σήμερα σε γραφειοκρατικά εμπόδια, με τη καθιέρωση του συνταγματικού Δικαστηρίου.

Πρέπει να βάλουμε σταθερές στο εθνικό μας σύστημα.

Επειδή είναι οι δεύτερες εκλογές, πολλοί επειδή άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, μπορεί και να απογοητεύθηκαν γιατί δεν βγήκαν οι δικοί τους άνθρωποι, τα δικά τους κόμματα, να πουν «δεν πάμε».

Είναι θέμα ατομικής πολιτικής ευθύνης. Είναι καθαρά εθνικά χαρακτηριστικά. Ο πολίτης πρέπει να συμμετέχει σε κάθε εκλογική διαδικασία.

Για να μη βγαίνει εκ των υστέρων και παραπονείται, να διαμαρτύρεται, καταγγέλλει ή αγανακτά με εκείνους που τον κυβερνούν, όταν δεν έχει ψηφίσει.

Ο κόσμος ξεπέρασε τον παλιό διαχωρισμό δεξιά-αριστερά.

Εκείνο που θέλει, είναι να ξαναβρεί η πατρίδα τη συνοχή της, ο λαός μας την ενότητα του, η πατρίδα μας το εθνικό της κύρος, το δημόσιο σύστημα τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητά του.

Να ζήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς. Για την ίδια τη γενιά που σήμερα που είναι στα πράγματα, αλλά και για τα παιδιά μας που το δικαιούνται».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές 2014

.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή