ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Καθοριστικό ρόλο έχει η συμμετοχή σε Ελλάδα και Κύπρο

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Καθοριστικό ρόλο έχει η συμμετοχή σε Ελλάδα και Κύπρο

Καθοριστικό ρόλο έχει η συμμετοχή στις ευρωεκλογές 2014 σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, στις τριπλές εκλογές που διεξάγονται στην Ελλάδα. Αυτή είναι η εκτίμηση που υπάρχει σε όλα τα κομματικά επιτελεία. Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές 2014 και τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών άνοιξαν στις 7.00 το πρωί. Αυξημένη στο 25,6% εμφανίζεται μέχρι στιγμής (έως τις 12.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης) η συμμετοχή των Γερμανών στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Ο υπουργός εσωτερικών δήλωσε ότι οι εκλογές διεξάγονται ομαλά και έκανε λόγο για συνήθη μικροπροβλήματα.

«Από τις 7 το πρωί σε όλη τη χώρα οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς για πρώτη φορά ψηφίζουμε για τρεις διαφορετικές εκλογές. Παρ' όλα αυτά, όλα εξελίσσονται ομαλά. Χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς καθυστερήσεις. Κάποια συνήθη μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.Να πούμε ότι και στα δύο νησιά, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο χθεσινός ισχυρός σεισμός και εκεί όλα εξελίσσονται κανονικά», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης. Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι «στο Υπουργείο Εσωτερικών βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Σήμερα οι πολίτες επιλέγουν τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα 5 χρόνια. Να μην επιτρέψουμε με την αποχή, να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό μας».

Στις ευρωεκλογές του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφωνόταν σε 20,2%. Επίσης η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, η οποία αναμενόταν χαμηλή εξαιτίας του κλίματος ευρωσκεπτικισμού που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της ΕΕ, εμφανίζεται τελικά ενισχυμένη σε πολλές χώρες. Στη μητροπολιτική Γαλλία, η συμμετοχή είχε ανέλθει στις 12 τοπική ώρα στο 15,70%, περίπου μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από τις τελευταίες ευρωεκλογές του 2009 που βρισκόταν, την ίδια ώρα, στο 14,81%.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές εκλογές 2014: Δείτε με τι κάλυψαν κάλπη στην Πάτρα (pic)