ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών: 41,3% για την Κροατική Δημοκρατική Ένωση

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών: 41,3% για την Κροατική Δημοκρατική Ένωση

Ο συνασπισμός, με επικεφαλής το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Κροατίας, "Κροατική Δημοκρατική Ένωση" (HDZ), συγκέντρωσε ποσοστό 41,43% στις χθεσινές ευρωεκλογές και εξασφαλίζει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με καταμετρημένες τις ψήφους από το 99,94% των εκλογικών τμημάτων.


Ο δεξιός συνασπισμός Κροατική Δημοκρατική Ένωση- Κροατικό Αγροτικό Κόμμα- Κροατικό Κόμμα Δικαιωμάτων Α. Στάρτσεβιτς- Μέτωπο Συνταξιούχων Μαζί- Δημοκρατικό Κόμμα Ζαγκόριε- Κροατικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS) συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων και ο συνασπισμός "Kukuriku", με επικεφαλής το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) έρχεται δεύτερος με ποσοστό 29,96% και καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στη Βουλή.

Το κόμμα των Πρασίνων - Βιώσιμη Ανάπτυξη Κροατίας (OraH) συγκέντρωσε ποσοστό 9,41% και θα έχει μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Συμμαχία για την Κροατία, με ποσοστό 6,88%, δεν θα έχει έδρα.

Στις χθεσινές εκλογές, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ψήφισε το 25,5% των ψηφοφόρων, δηλαδή ψήφισαν 950.736 από τους συνολικά 3.765.569 ψηφοφόρους.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι μέλη οι Αντρέι Πλένκοβιτς, Ντούμπραβκα Σούιτς, Ίβανα Μάλετιτς, Νταβόρ Στίερ (HDZ), Ρούζα Τόμασιτς (HSP-AS), Μαριάνα Πετίρ (HSS), Τονίνο Πιτσούλα, Μπίλιανα Μπόρζαν (SDP), Ίβαν Γιάκοβτσιtς (IDS), Γιόζο Ράντος (HNS) και Νταβόρ Σκρλετς (OraH).

Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στο 96,94% και τα άκυρα στο 3,06%.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB